Sant Hilari Sacalm posa punt i final a les jornades de coneixement de la cultura amaziga

L'acte de cloenda ha comptat amb la presència d'Oriol Amorós, Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

D'esquerra a dreta: Fatiha Abdessamie, Jordi Dou, Carles Murcià, Oriol Amorós i Joan Ramon Veciana
D'esquerra a dreta: Fatiha Abdessamie, Jordi Dou, Carles Murcià, Oriol Amorós i Joan Ramon Veciana | AJSHS
Redacció
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:25h
Aquest passat divendres 22 de novembre s’ha celebrat a la Sala Noble de l'edifici de la Cooperativa de Sant Hilari Sacalm, la darrera activitat de coneixement de la cultura amaziga, que ha posat el punt i final a les jornades "Cultura amaziga, una cultura mediterrània".
A l'acte hi han participat Jordi Dou i Fatiha Abdessamie com a membres de la comissió organitzadora de les jornades, Carles Murcià, creador del diccionari català-amazic / amazic-català, Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm i per últim, Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Abdessamie i Dou, en nom de la comissió organitzadora, han destacat la importància de conèixer noves cultures per afavorir una bona convivència. Carles Murcià ha presentat el diccionari català-amazic i amazic-català i ha demostrat ser un expert en la matèria. Per la seva banda, l'alcalde de Sant Hilari Sacalm ha posat en valor el coneixement de les diferents cultures que conviuen al municipi, igual que el reconeixement d'aquesta realitat, en uns temps en què els interessos econòmics massa sovint s'imposen a una societat escassa en altres valors.

Per últim, Oriol Amorós ha reconegut i aplaudit la iniciativa "Maletes Viatgeres"” i ha instat a treballar en favor de la convivència, i per fer-ho, ha convidat a fomentar la igualtat, el coneixement i reconeixement de la diversitat cultural i finalment a crear espais de trobada per aprendre a viure junts en aquesta diversitat.

Les jornades començaven ara fa un mes, amb diverses activitats organitzades des de la regidoria de Ciutadania i amb la col·laboració de diversos ciutadans a títol voluntari i de membres de la mateixa comunitat amaziga del poble, que han treballat plegats per donar a conèixer la cultura amaziga, una cultura molt present, tant a Catalunya, com concretament també a la capital de les Guilleries. Durant aquest mes s'ha parlat de cuina, contes i llegendes, història, cultura, política i música amaziga i s'ha comptat amb el suport de l'Associació Casa Amaziga de Catalunya i amb reconeguts coneixedors de la cultura amaziga com Kaissa Oul Braham i l'Aziz Baha i ,amb destacades persones del món de la política i de la cultura com la Diputada Najat Driouech o l'escriptora Laila Karrouch.

Aquesta ha estat la quarta activitat del projecte Maletes Viatgeres. La propera parada està prevista pel 19 de desembre amb "infusions d'arreu del món".