L'alcalde de Vallgorguina diu que està tranquil per la querella d'un veí per una suposada llicència irregular

Joan Mora haurà de declarar al Jutjat de Granollers el pròxim 10 de desembre

Joan Mora, alcalde de Vallgorguina
Joan Mora, alcalde de Vallgorguina | NBM / arxiu
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:14h
El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Granollers ha citat a declarar en qualitat d'investigat a l'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, per concedir una llicència d'obres de forma presumptament irregular a una empresa de serradora en un terreny agrícola.

El magistrat Joan Granero Peñalver acorda imputar per un delicte contra l'ordenació del territori, de falsificació de document oficial i un altre contra els recursos naturals i el medi ambient tant a Mora com a l'arquitecte municipal que va supervisar la concessió, als qui ha cridat a declarar el 10 de desembre.

El jutge així ho ha decidit a instàncies d'una querella interposada l'any 2016 per l'empresari Joan L., propietari d'una casa de colònies situada enfront de la serradora, que va denunciar els fets en considerar que l'activitat de la companyia "vulnera greument la normativa urbanística" i perjudica el seu negoci.

El cas es remunta a 2013, quan l'empresa Fustes Fugarolas va construir davant de la casa de colònies una nau industrial de 300 metres quadrats destinada a la serra de troncs i a l'emmagatzematge de fusta en un terreny la qualificació del qual era de "sòl no urbanitzable i d'ús agrícola".

La versió de l'alcalde

Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, ha manifestat a NacióBaixMontseny que està molt tranquil per aquesta notícia i expressa que tots els tràmits que s'han fet des de l'Ajuntament de Vallgorguina s'ajusten a la legalitat "el proper 10 de desembre així ho explicaré al jutge", ha assenyalat.

Mora ha recordat que el denunciant Joan L., propietari de la casa de colònies que es troba situada a l'altra banda de la carretera, durant la passada campanya electoral dels comicis municipals "va intentar empastifar el meu nom" repartint per tot el poble, fins a tres fulls amb falsedats i insults "suposadament amb la intenció de danyar la meva imatge i perjudicar-me de cara a les eleccions".

L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, davant d'aquesta querella per part de de la qual se n'ha tingut un coneixement públic i que un jutge l'investiga, juntament amb la Junta de Govern, per haver concedit una llicència d'obres de forma presumptament irregular a l'empresa Fustes Fugarolas per la construcció d'una nau en un terreny classificat de “sòl no urbanitzable i d'ús agrícolasuelo no urbanitzable y de uso agrícola”.
 

 
Arxivat a