El Baix Montseny es bolca amb el 25-N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Una performance a Santa Maria de Palautordera recordarà les 51 víctimes mortals d'aquest any 2019

Santa Maria de Palautordera farà una performance amb 51 parells de sabates vermelles contra la violència masclista
Santa Maria de Palautordera farà una performance amb 51 parells de sabates vermelles contra la violència masclista | Maria Rubio
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat el 27 de novembre a les 15:05h

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha programat per aquest dilluns 25N diverses activitats relacionades amb el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, amb el propòsit de conscienciar i rebutjar tot tipus de  violències masclistes.

A les 11 del matí, a la plaça de la Vila es farà una activitat performance que consistirà en dibuixar a terra les siluetes de les 51 víctimes d'aquest any 2019, segons les xifres oficials. A sobre de cada silueta es col·locarà un parell de sabates vermelles, un símbol de la lluita contra la violència masclista que es deriva de l'obra d'art de l'artista mexicana Elina Chauvet.

A les 12h del migdia es llegirà el manifest en contra de la violència i es desplegarà la pancarta i un marcador que penjarà durant tot l'any a la façana de l'Ajuntament com acte de denúncia per cada mort degut a la violència masclista que cada mes s'actualitzarà amb el nombre de víctimes.

Durant tota aquesta setmana, per altra banda, a la biblioteca Ferran Soldevila, es farà un recull de material divers que tractarà sobre la violència envers les dones però també temes més amplis d'igualtat de gènere, estereotips i sistema patriarcal.  

El 25N al Baix Montseny

A Arbúcies Sota el lema Lliures i sense por, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Arbúcies amb la col·laboració de diferents entitats i col·lectius del municipi, ha organitzat diversos actes i activitats per commemorar el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

A Breda A les 20 hores hi ha programada una concentració a la plaça de la Vila. Posteriorment es procedirà a la lectura d'un manifest i començarà una marxa lenta amb espelmes fins la plaça de la Dona. Un cop allà hi haurà una encesa i enlairada de fanals.

A Hostalric s'ha programat activitats com un curs de defensa personal, una xerrada sobre el feminisme, lectura del manifest i encesa d'espelmes.

A Llinars del Vallès, en col·laboració amb diverses entitats i els ajuntaments de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor i Villalba Sasserra, ha organitzat la jornada "Stop Violència de Gènere" amb la col·laboració de l'associació de Dones es farà la lectura del manifest.

A Sant Antoni de Vilamajorl'Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats i els ajuntaments de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor i Villalba Sasserra, ha organitzat la jornada "Stop Violència de Gènere", que tindrà lloc diumenge 24 de novembre i dilluns 25 novembre de 2019 i que inclourà diverses activitats.

A Sant Celoni l'Ajuntament organitza diversos actes aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. Es tracta de diferents propostes amb les que es pretén conscienciar en l'eradicació de la violència masclista.

A Sant Feliu de Buixalleu es dona suport a la jornada per a l'eliminació de la violència envers les dones i lectura del manifest que ha programat Benestar Social del Consell Comarcal de la Selva.

A Sant Hilari Sacalm l'Ajuntament commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb diverses activitats organitzades des de la Regidoria d'Igualtat i amb la col·laboració de diverses entitats locals (Associació de dones "La Violeta", Associació Gossosk9 i Esquerra Republicana de Sant Hilari).

A Sant Pere de VilamajorUn any més, l'ajuntament se suma als actes de protesta contra la violència masclista. Aquest any dos actes, el 24 i el 25 de novembre.

A Vallgorguinaahesió al Manifest que ha impulsat l'Institut Català de les Dones en motiu del Dia internacional per a l'erradicació de les violències masclistes. Aquest manifest, subscrit pel govern de la Generalitat, les diputacions, l'Ajuntament de Barcelona, l'FMC i l'ACM, posa el focus en les violències sexuals, les generacions més joves, la rellevància i coratge del moviment feminista i la sororitat, entre d'altres.

A Vilalba Sasserrades de Serveis Socials dels Ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Llinars del Vallès i Vilalba Sasserra s'organitza la Caminada "Orgullosa de ser dona" pel Dia internacional contra la violència vers les dones. Aquest any el municipi d'arribada de la caminada i on es duran a terme els actes serà el nostre municipi