Sant Hilari Sacalm inaugura la ruta Font del Cirerer – Font Vella

"BestiArt" és el nom que rep el nou i espectacular mural que trobem durant la ruta.

per Redacció , 15 de novembre de 2019 a les 08:00 |
Mural Bestiart a Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte 16 de novembre s'inaugura oficialment la Ruta Font del Cirerer – Font Vella, una iniciativa en la que han col·laborat Font Vella i l'Ajuntament per tal d'adequar una ruta existent per fer-ne un recorregut saludable i pedagògic que permeti posar en valor el territori de la zona.

La inauguració tindrà lloc a les 11 del matí, i consistirà en una caminada pel nou recorregut, iniciant-se a l'Antiga Font del Cirerer per acabar al costat de la planta de Font Vella al municipi, coneguda com a la plaça de la Font Vella. Durant el recorregut es farà una aturada per inaugurar el nou mural "BestiArt".


Les actuacions realitzades han consistit en l'arranjament i neteja del camí, la millora de la senyalització amb la col·locació de plafons informatius i el condicionament del mural a càrrec de l'associació artística local Excèntrica, i que mostra una zona amb gran quantitat d'aigua i amb una varietat de fauna i flora representativa de Les Guilleries.

El recorregut comença a l'Antiga Font del Cirerer, la primera font del municipi declarada d'ús públic, segueix cap al a Font del Pic, que fa un segle, era un punt de trobada per tots els estiuejants que hi anaven a buscar aigua i a asseure's a la fresca, i que avui és un espai naturalitzat al centre del municipi. El camí segueix per un camí planer situat en una zona boscosa típica de les Guilleries i molt propera a la planta de Font Vella, fins a arribar el Parc de la Font Vella. El broll d'aigua natural fou declarat d'utilitat pública l'any 1956. L'acompanya un text que mossèn Jacint Verdaguer va dedicar expressament a l'aigua de la Font Vella. La ruta a més, ofereix la possibilitat de continuar fins la Font d'en Gurb situada a 3 km del centre de la vila.


L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, arran de la nova marca turística, treballa decididament per la promoció del territori, en especial per posar en valor Les Guilleries. Per la seva banda, Font Vella, col·labora amb Sant Hilari Sacalm des de fa més de 10 anys per promoure la cura de l'entorn proper a l'Espai Natural Protegit de Les Guilleries. Ambdues entitats comparteixen la necessitat de mantenir aquest privilegiat entorn i per tant, continuar amb la col·laboració per la conservació del territori.

El consistori hilarienc valora molt positivament aquesta actuació, ja que contribueix a la promoció de la nova marca turística de la capital de les Guilleries lesguillerieskm0.cat, així com la bona entesa amb l'empresa Font Vella per treballar plegats per la conservació del territori i la protecció dels ecosistemes naturals.

 

 

Participació