El Teatre La Llar d'Arbúcies acollirà un nou concert del circuit Lied del Montseny

Les intèrprets de la vetllada seran la mezzosoprano Rimma Khismatullina i la pianista Anna Valvak que oferiran un concert amb el nom d'«ArtRússies»

Aquest cap de setmana el circuit Lied del Montseny s'atura a Maçanet de La Selva i Arbúcies
Aquest cap de setmana el circuit Lied del Montseny s'atura a Maçanet de La Selva i Arbúcies | La Fàbrica de Lied
Redacció
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:12h
L'Associació d'Amics de la Fàbrica de Lied organitza, els dies 16 i 17 de novembre, dos concerts que quedaran emmarcats dins de la novena edició del Circuit de Lied del Montseny, que comptarà amb 10 concerts que tindran lloc en diversos municipis del Baix Montseny. 
 
El concert de dissabte 16 de novembre al Teatre La Societat de Maçanet de la Selva tindrà com a protagonistes el tenor Jordi Mas, el pianista Miquel Jorba, i el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. S'oferirà un concert basat en una de les obres cabdals per a veu del compositor romàntic Franz Schubert, Winterreise. Schubert va utilitzar els poemes de Wilhelm Müller per a composar aquest cicle de gran intensitat que ens convida a la catarsi, tot recorrent l'agre camí del seu protagonista, un caminant que viu en una profunda crisi existencial, transcorrent diversos paisatges d'hivern. D'altra banda i en relació a l’homenatge que enguany es fa a la figura del Mestre Tomàs, s’oferirà la cançó Un vol de colometes, musicada per Joan Tomàs i Parés a partir d’un text de Mossèn Cinto Verdaguer. 
 
Les intervencions del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó serviran per a connectar el món del lied, en aquest cas germànic i català, amb els aspectes més científics de la naturalesa, creant ponts de contacte entre el món de la ciència i el de l’art.

"ArtRússies" a Arbúcies

El diumenge 17 de novembre, al Teatre La Llar d'Arbúcies, s'oferirà un concert que prendrà per nom "ArtRússies". Les intèrprets de la vetllada seran la mezzosoprano Rimma Khismatullina i la pianista Anna Valvak, i oferiran un concert que es dividirà en dues parts. En la primera s’hi escoltaran les obres de Michael Glinka, de qui n’interpretaran Recordo un instant meravellós i Per ella; de Piotr I. Txaikovski oferiran Enmig d’un ball sorollós i Les nits de maig; de Sergei Rachmaninoff, les obres Somni, Aquí està bé i Aigües de primavera. La segona part del concert s’obrirà amb una cançó composta pel Mestre Joan Tomàs i Parés, A la Mare de Déu del Mont, musicada a partir d’un text de Jacint Verdaguer. Un cop encetada la segona part, serà el torn de Frederic Mompou, de qui n’interpretaran Jo et pressentia com la mar i Damunt de tu només les flors; d’Enric Morera i el seu Clavell de balcó, d’Enric Granados i la seva obra Canto gitano, per passar per les Danzas gitanas de Joaquín Turina i finalment serà el torn de Xavier Montsalvatge, de qui se n’oferiran Cuba dentro de un piano, Canción de cuna i Canto negro. 
Arxivat a