Palautordera culmina l'estelada solidària més gran del món

L'associació Terra Cuita ha aconseguit la col·laboració de molta gent per poder col·locar les 4.000 peces de rajola ceràmica en un espai de 160m2 del parc Pau Casals

Redacció
13 d'octubre del 2012
L'estelada solidària amb les 4.000 peces de rajola ceràmica al parc Pau Casals de Palau
L'estelada solidària amb les 4.000 peces de rajola ceràmica al parc Pau Casals de Palau | Jordi Purtí
L'estelada solidària amb les 4.000 peces de rajola ceràmica al parc Pau Casals de Palau Foto: Jordi Purtí

L'estelada solidària més gran del món ja és una realitat a Santa Maria de Palautordera. la fita s'ha portat a terme aquest matí en el decurs del 10è Concurs de Paletes que organitza l'Associació Terra Cuita en el marc de la Festa Major del Remei. L'estelada, que conté 4.000 peces de rajola ceràmica ocupa una superfície de 160 m2 del Parc Pau Casals de Santa Maria de Palautordera.

Per poder-ho aconseguir, ha calgut la col·laboració de prop d'un miler de persones que amb paciència han anat col·locat una a una les rajoles que formen la bandera, ha excplicat avui a BaixMontseny.info el portaveu de l'associació, Pep Solé. Terra Cuita ha acaaptat prop de cinc-cents euros solidaris que es destinaran a la Marató de TV3.

A més, Solé ha dit que tot i que l'estalada ja s'ha desmuntat s'han conservat a totes les peces que des d'ara ja podem oferir a municipis o entitats per fer activitats solidàries semblants a loes que hem fet avui nosaltres.

Al concurs d'avui hi han participat un total de dotze parelles de diversos llocs de Catalunya que també han hagut de construir una estelada amb maons i pedra picada. El primer premi ha estat per la parella formada per Ramon Oliveres i Josep Ribas, de Vilobé d'Onyar, seguits per Aleix Planas i Basile Safta, de Vilaseca i Salou i Esteve Vilella i Jordi Arnau, de Campllong.

Pep Solé, diu que està molt satisfet pel concurs d'enguany "perquè u n dels trets característics de la Trobada Concurs de Paletes de Palautordera és el caràcter marcadament català que sempre s'han incorporat en les diferents treballs que s'han dut a terme i en aquesta desena edició hem estat molt sensibles al moment polític i social que viu el país".

També, s'ha portat a terme el concurs de llançament de totxanes que en la categoria masculina ha guanyat Xavi Blas amb una distància de 16 metres. En categoria femenina ha guanyat Cristina Torrents amb 9,30 metres. Pel que fa a la categoria infantil de fins a 1,50 metres d'alçada l'han guanyada Oriopl Gálvez (5,40 metres) i Júlia Pou (5,30 metres) i en la categoria de menys d'140 metres  ha estat per Gabriel Cabanillas (4,20 metres) i berta Bas (3,50 metres).


Estelada que han hagut de construir els participants al concurs de paletes de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí