visita

Un diputat de la República d'Artsak visita l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

El diputat va ser rebut per l'alcalde Joan Ramon Veciana i diversos regidors, amb qui van conversar posant en comú la situació social i política de les respectives regions

per Redacció, 9 de novembre de 2019 a les 16:10 |
Gagik Petrosyan saluda l'acalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana | AJSHS
Gagik Petrosyan, diputat de la República d'Artsak (antiga Alt Karabakh), situada a la regió de Nagorno-Karabakh, va visitar l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm el passat 25 d'octubre. La regió de Nagorno-Karabakh es troba dins l'Azerbaidjan però està habitada majoritàriament per població armènia, essent motiu de disputa des de fa dècades entre els dos territoris.

Després que en el Ple municipal del passat 10 d'octubre aprovés una moció de reconeixement del genocidi d'Armènia, els membres de l'Associació Armènia a Catalunya Ararat van voler mostrar el seu agraïment amb aquest gest i van proposar la visita del Diputat de l'Assemblea Nacional de la República d'Artsakh (Nagorno-Karabakh) que aquests dies estava a Catalunya.


El diputat va ser rebut per l'alcalde Joan Ramon Veciana i diversos regidors, amb qui van conversar posant en comú la situació social i política de les respectives regions. Durant la trobada van poder comprovar les semblances que comparteixen la regió de Nagorno Karabakh i Catalunya. En aquest sentit, l'Alt Karabakh va celebrar un referèndum d'autodeterminació el 10 de desembre de 1991, autoproclamant la independència el 6 de gener de 1992, això sí, encara amb poc reconeixement internacional.

La visita va ser molt cordial, i fins i tot el diputat armeni va manifestar que en breu faria arribar al consistori de Sant Hilari Sacalm una proposta d'agermanament amb un dels municipis que conformen la Repúbica d'Artsakh, i que comparteixin unes característiques similars.
 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació