Sant Pere de Vilamajor es declara territori català lliure i sobirà el 12O

La moció ha estat aprovada pels grups municipals de CiU i ERC-RCat

Grups Municipals de CiU i ERC-RCAT
Grups Municipals de CiU i ERC-RCAT | Aj. Sant Pere de Vilamajor
Redacció
12 d'octubre del 2012
Grups Municipals de CiU i ERC-RCAT Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

Avui 12 d'octubre l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha celebrat un Ple extraordinari i urgent amb motiu de l'aprovació definitiva dels comptes generals del 2011 i la seva presentació a temps a la Sindicatura de Comptes. Entre altres punts de l'ordre del dia els grups municipals de CiU i ERC-RCat han presentat una moció per a la creació d'un estat propi per Catalunya. Així, amb els vots favorables dels regidors d'aquests grups s'ha declarat la vila de Sant Pere de Vilamajor territori català lliure i sobirà. D'aquesta manera el municipi ja forma part de la llista d'altres municipis de Catalunya que ja s'han sumat a aquesta iniciativa i que no para de créixer.

En el text de la moció aprovada, entre altres motivacions, es manifestar que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica. es declara el municipi de Sant Pere de Vilamajor com a territori català lliure i sobirà i, a l’espera que el Parlament de Catalunya dicti la legislació legalment aplicable, la legislació i els reglaments d’abast espanyol seran vigents de forma provisional.

S'insta als partits polítics que en el seu programa electoral incloguin la creació d’un Estat Propi Independent. es demana al Govern i al Parlament de Catalunya l’anunci i divulgació a tota la comunitat internacional de l’inici del procés d’independència de Catalunya. També s'insta el Parlament de Catalunya que prengui les mesures pertinents per tal de:
Declarar l’oficialitat de les banderes locals, comarcals, la senyera quadribarrada, l’europea i l’estelada fins el dia de la independència.