Palautordera i Arjona celebren avui el 29è aniversari d'agermanament

Més de tres-centes persones omplen l'Esplai per seguir el pregó de Joan Cañellas

Redacció
12 d'octubre del 2012
Joan Cañellas, al costat de l'alcalde de santa Maria de Palautordera, Jordi Xena
Joan Cañellas, al costat de l'alcalde de santa Maria de Palautordera, Jordi Xena | Jordi Purtí
Joan Cañellas, al costat de l'alcalde de santa Maria de Palautordera, Jordi Xena Foto: Jordi Purtí

La pluja ha fet variar una mica la programació de la Festa Major del remei 2012 de Santa Maria de Palautordera i, com ja va anunciar ahir BaixMontseny.info, la desena edició del Concurs de Paletes i el concurs de llançament de totxanes s'ha traslladat a demà dissabte que, segons els mapes del temps, hi ha millors condicions climatològiques. Recordem que l'associació Terra Cuita, organitzadora d'aquesta activitat, té la intenció de construir l'estelada solidària més gran del món ocupant una superfície de 160 m2 i utilitzant 4.000 peces de ceràmica en benefici de la Marató de TV3.

En qualsevol cas, avui divendres 12 d'octubre sí que es farà l'homenatge i celebració del 29è Aniversari d'Agermanament amb de Palau amb Arjona. L'activitat es farà a l'Envelat a partir de la 1 del migdia i l'organitza l'Associació de Veïns i Propietaris del pont trencat, Pont Romà i moixerigues. Hi haurà degustació de migues.

Aquest divendres també té previst, si el temps ho permet, el correxutxes per la mainada, l'exhibició de ball country, la cercavila Jove i l'oibre de Teatre Carnaval a càrrec del grup local 1,2,3 i...  Teatre. Dirigit perDavid Delgado-Llavina presenta aquest thriller de Jordi Galceran amb la peculiaritat que passa en temps real.

Joan Cañellas, pregoner
La Festa Major del Remei ja va començar ahir la nit. Més de tres-centes persones van omplir fins al capdamunt la sala cultural de l'Esplai on tradicionalment es fa el pregó que enceta l'Aplec del Remei. Enguany el pregoner era de casa, Joan Cañellas, jugador d'handbol de l'Atlético de Madrid però que de sprés de començar  a jugar amb el CH Palautordera va passar per equips com Granollers, Barça i Ciudad Real i aquest estiu ha estat olímpic a Londres amb la selecció estatal.

Cañellas va destacar en el seu parlament la seva relació encara molt estreta amb santa Maria de Palautordera on s'hi escapa sempre que pot i sense amagar la seva intenció de tornar-hi a viure. Va expressar la seva enorme satisfacció per haver pogut ser el pregoner al seu poble mentre recordava els seus inicis en l'handbol i les seves vivències de la Festa Major de Palau.