mobilitat

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ja té el projecte d'una passarel·la de vianants i ciclistes

Es construirà sobre la riera Vilamajor i ha estat un encàrrec del consistori a l’Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal del Vallès Oriental

per Redacció, 31 d'octubre de 2019 a les 14:59 |
Passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la riera Vilamajor | CCVO
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Oficina Tècnica del Consell Comarcal del Vallès Oriental ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor el projecte per construir una passarel·la de vianants i ciclistes sobre la riera de Vilamajor i la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV entre la Ronda de la Riera i el carrer Barcelona. La finalitat de l'actuació és millorar la qualitat urbana i la mobilitat de la zona, tenint en compte que es tracta d'una àrea que inclou equipaments de l'escola Joan Casas i la piscina municipal, i també es troba al costat d'una altra àrea urbanitzada recentment.
 

Actualment el carrer Ramon Berenguer IV queda tallat i no té continuïtat a banda i banda de la riera de Vilamajor, i pel marge esquerre, el carrer es troba sense urbanitzar entre el carrer Barcelona i la mateixa riera. Prèviament s'ha elaborat un estudi hidràulic que garanteixi la seguretat en cas d'avingudes fluvials, ja que la zona afecta la riera de Vilamajor i requereix l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua.
 

Concretament, el projecte consisteix en la construcció d'una passarel·la per a vianants i ciclistes, de tres metres d'amplada i una longitud aproximada de 18 metres, que creua la riera de Vilamajor a l'alçada del carrer Ramon Berenguer IV. El dimensionament i encaix d'aquesta passarel·la s'ha fet respectant els resultats de l'estudi hidràulic. La passarel·la s'ha dissenyat amb una estructura de perfils metàl·lics d'acer patinable i amb un paviment de formigó raspallat per prevenir relliscades a l'hivern, amb la humitat i el fred. En la intersecció dels carrers Ramon Berenguer IV i la Ronda de la Riera, s'ha dissenyat un paviment a un sol nivell per tal de facilitar l'entrada i sortida a la passarel·la dels vianants i ciclistes.
 

Per altra banda, el projecte preveu la urbanització del carrer Ramon Berenguer IV en el tram comprès entre el carrer Barcelona i el marge esquerre de la riera de Vilamajor, que comprèn un tram d'uns 850 m2. El carrer disposarà de voreres de dos metres d'amplada amb panot a banda i banda i una calçada de sis metres d'amplada de paviment asfàltic. El carrer es dotarà amb tots els serveis d'enllumenat, abastament d'aigua, sanejament i telecomunicacions, i aprofitant l'actuació, es soterrarà la línia elèctrica.
 
Finalment, el projecte també preveu la millora de la ribera dreta de la riera de Vilamajor entorn de la nova passarel·la, amb la plantació de nou arbrat i elements de mobiliari urbà. El projecte té un pressupost de 547.555,77€ i un termini d’execució de sis mesos.
 
Servei de l'Oficina a 13 ajuntaments de la comarca
 
Aquest ha estat un encàrrec de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor a l'Oficina Tècnica de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal. L'Oficina presta actualment servei a 13 ajuntaments de la comarca. La seva missió és optimitzar la xarxa comarcal de prestació de serveis especialitzats i de qualitat en l'àmbit de medi ambient i territori amb criteris d’eficiència i eficàcia.
 

 

Participació