El drama de 21 famílies del Baix Montseny que poden perdre l'habitatge

La PAHC Baix Montseny anuncia que persistirà en accions de pressió per aconseguir aturar els desnonaments

La PAHC Baix Montseny ha explicat que 21 famílies de la comarca poden ser desnonades ben aviat
La PAHC Baix Montseny ha explicat que 21 famílies de la comarca poden ser desnonades ben aviat | Jordi Purtí
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:44h
Ja diuen que després de la tempesta bé la calma. Aquesta vegada, però, la calma és tensa perquè la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Baix Montseny (PAHC), juntament amb la PAH de Cardedeu o l'Assemblea per l'Habitatge Digne de Palau, estan decidides a seguir promovent accions de pressió a les entitats bancàries i als seus fons d'inversió voltors per evitar el desnonaments com els que afecten ara a vint-i-una famílies del Baix Montseny.

El desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra ahir la nit dels i les activistes de la PAHC Baix Montseny de la sucursal del BBVA de Sant Celoni no els farà tirar enrere i aquest matí ho han deixat ben clar "la situació per aquestes famílies és molt crítica. Afecta prop de 45 persones i hi ha nens, gent gran i persones amb diversitat funcional. El que hem aconseguit fins ara no és suficient".

Tot i amb això, l'ocupació tampoc no va caure en un sac buit ja que es va aconseguir que un lloguer social que estava en dubte segueixi sent efectiu. També desnonaments que estaven aturats continuaran en aquesta situació almenys sis mesos més i una tercera notícia positiva és que un desnonament, encara sense data, s'aturarà quan es fixi una data. Des de la PAHC no es cansen de dir que l'únic que fan és demanar coses sensates "que la gent no es quedi al carrer".

En qualsevol cas, la plataforma es queixa que a l'altra banda no hi ha cap interlocutor perquè Divarian el fons d'inversió voltor no respon les peticions de negociació de la PAHC. Un problema que també es troben els sis alcaldes del Baix Montseny que han enviat una carta alsons d'inversió expressant la seva consideració que "és estrictament necessari que com a administració local puguem tenir una comunicació directa, àgil i fluïda amb la seva entitat per poder negociar el que calgui". La carta està signada per l'alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, Pamela Isús; i pels alcaldes de Sant Celoni, Raül Garcia; Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena; Llinars del Vallès, Martí Pujol; Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot; i de Cardedeu, Enric Oliver.

D’altra banda, els alcaldes també demanen que s'aturin els desnonaments fins que hi hagi una alternativa d'habitatge per les famílies afectades ja sigui a través d'un lloguer social o un concurs de les administracions.