Activistes de la PAHC Baix Montseny passaran la nit al BBVA de Sant Celoni per aturar 20 desnonaments

En cas de portar-se a terme afectaria a més de 45 persones, entre adults i menors de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Llinars del Vallès i Riells i Viabrea

Ocupació del BBVA de Sant Celoni per part de la PAHC Baix Montseny
Ocupació del BBVA de Sant Celoni per part de la PAHC Baix Montseny | PAHC Baix Montseny
Redacció
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:42h
Aquest dilluns 28 d'octubre la PAHC del Baix Montseny (Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme) i l'Assemblea d'Habitatge Digne de Palau porten a terme una nova ocupació de l'oficina del BBVA de Sant Celoni. L'objectiu de l'acció és pressionar l'entitat per negociar 20 desnonaments que hi ha previstos per als propers mesos de veïns i veïnes de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Llinars del Vallès i Riells i Viabrea.

La majoria dels habitatges són propietat del fons d'inversió Divarian (que pertany a BBVA), alguns són directament propietat del BBVA i dos d'ells propietat del fons d'inversió Blackstone i gestionats per l'administradora immobiliària Anticipa Real Estate.

El gener d'aquest any 2019 la PAHC Baix Montseny ha va fer una ocupació d'aquesta mateixa seu del BBVA a Sant Celoni. Aleshores van aconseguir frenar els procediments de desnonaments de 4 famílies de Sant Celoni i 1 de Santa Maria de Palautordera, i el compromís per part de Divarian de començar una taula de negociació amb l'Ajuntament de Sant Celoni per tal de trobar-hi una solució. "Aquesta negociació ha estat pràcticament nul·la per part de Divarian, i a dia d'avui ens tornem a trobar amb aquests casos sense solució i amb procediments de desnonament que amenacen per al mes de novembre", denuncien des de Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme.
 
Els 20 casos

Per aquest motiu, s'han tornat a plantar per defensar i exigir solucions per aquells casos i molts d'altres que han anat arribant a les seves assemblees. Els casos són els següents:

- 12 famílies de dos blocs de Sant Celoni i dos pisos de Llinars del Vallès, que han passat a mans del fons d'inversió Divarian (propietat del BBVA) i els nega la validesa dels seus contractes de lloguer. Es troben en situació d'estar ocupant els seus habitatges, obligats pels mateixos que ara els volen fer fora i ja tenen data de desnonament.

- 2 famílies que tenen lloguer social i necessiten renovar-lo perquè la situació econòmica no ha variat. Divarian no els vol renovar el contracte de lloguer social i vol executar el desnonament en els propers mesos. De fet, poc abans de les dues els membres de la PAHC Baix Montseny encara eren dintre l'oficina del BBVA.

- 4 famílies que estan ocupant pisos tancats des de feia més de quatre anys, propietat de Divarian, i que intenten negociar un lloguer social que puguin pagar. Divarian no vol negociar i prefereix vendre'ls a preus desorbitats.

- 1 família que no ha pogut pagar la seva hipoteca per dificultats econòmiques i ara la volen fer fora de casa seva sense tenir cap alternativa.

- 1 dona que va ser desnonada pel BBVA, i està a l'espera que el banc li ofereixi un pis de lloguer social.

Més de 45 persones, entre adults i menors, amenaçades de quedar-se al carrer i gairebé totes sense cap alternativa per viure, remarquen des de la PAHC. "Des d'aquí assegurem que no s'hi quedaran, hi serem per impedir-ho. Avui no marxarem fins que responguin a les nostres demandes".

L'objectiu és aturar tots els desnonaments previstos i concedir lloguers socials (tal com contempla la Llei d'Habitatge 24/2015) o recuperar la validesa dels antics contractes a les famílies afectades.
 

La PAHC Baix Montseny demana negociar amb el BBVA de Sant Celoni per evitar desnonaments Foto: PAHC Baix Montseny