SENTÈNCIA DE L'1-O

Cues als jutjats per autoinculpar-se en solidaritat amb els presos

Tensió amb els Mossos a Girona quan han tancat momentàniament els accessos dels jutjats

per NacióDigital , 28 d'octubre de 2019 a les 11:20 |
Cues a la Ciutat de la Justícia per la campanya d'autoinculpacions promoguda per Òmnium | ACN
"Si votar és delicte, nosaltres som culpables". Sota aquest lema, centenars de persones han omplert els jutjats d'arreu del país en resposta a la campanya d'Òmnium Cultural d'autoinculpacions. Des de primera hora del matí, diverses persones han començat a fer cua davant les seus judicials.

En el cas de Barcelona, Marcel Mauri ha atès els mitjans per ressaltar que #JoMInculpo és "la campanya més gran d'autoinculpacions que s'ha fet mai a Catalunya". "Cap dels delictes que imputen a Cuixart i la resta de presos polítics s'aguanten per enlloc. Ens haurien de condemnar a tots", ha dit Mauri. En el cas de Girona i Tarragona, els Mossos han avisat la gent que feia cua que s'aplicaria el límit de 25 autoinculpacions al dia. A Lleida, ha assistit als jutjats la vicepresidenta d'Òmnium Marina Llansana.
  Tensió als jutjats de Girona


Tensió als jutjats de Girona quan unes 150 persones han anat a autoinculpar-se en protesta per la sentència de l'1-O. Els Mossos, obeint la instrucció del TSJC que manava que només poguessin entrar-hi 25 persones, els han barrat el pas i la gent ha començat a cridar "Volem entrar! Volem entrar!" aixecant els papers enlaire.

La situació ha comportat que s'hagués d'empènyer gent cap enfora, tancar la porta amb clau i, fins i tot, mobilitzar antidisturbis. Després d'una mediació entre representant de les entitats, Mossos i deganat, s'ha permès que aquells qui volien autoinculpar-se entressin un a un al jutjat de guàrdia. "No hi ha cap raó objectiva perquè no se'ns permetés", ha lamentat el membre de la junta nacional d'Òmnium Xavier Antich.

 

Els Mossos han volgut impedir el pas als jutjats de Girona Foto: ACN

 

Participació