«Andante con moto» a l'Auditori de Llinars del Vallès, dins del Circuit de Lied del Montseny

El concert està protagonitzat per Núria Picas, corredora de muntanya, Elena Mateo, soprano, Viviana Salisi, piano, la Coral Turó del Vent i el Cor Lutiana

Núria Picas, protagonista d'Andante con moto a Llinars del Vallès
Núria Picas, protagonista d'Andante con moto a Llinars del Vallès | Circuit Lied Montseny
Redacció
26 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 7:39h
L'Associació d'Amics de la Fàbrica de Lied organitza, el dia 27 d'octubre, el concert "Andante con moto" a l'Auditori de Llinars del Vallès, que s'emmarca dins de la novena edició del Circuit de Lied del Montseny, que enguany compta amb 10 concerts que tindran lloc en diversos municipis del Baix Montseny. Els protagonistes seran la soprano Elena Mateo, la pianista Viviana Salisi, la Coral Turó del Vent dirigida per Emili Fortea, el Cor Lutiana dirigit per Quim Riumalló i Núria Picas, corredora de muntanya.
 
El tercer concert del Festival es centrarà en la relació entre la naturalesa, en aquest cas narrada per Núria Picas, i la música, que serà interpretada per Elena Mateo, Viviana Salisi i pels dos ensembles corals. A través de l'experiència d'una i de les interpretacions dels altres, es provarà d'entendre com s'ho fan els i les compositores per a imitar els ocells, l'aigua i la terra i per a descriure la naturalesa de manera musical.

El programa
 
El programa es centrarà en obres que parlin de la naturalesa en el seu espectre més ampli, des de les estacions de l'any als diferents paisatges sonors de muntanya que han inspirat als artistes al llarg de la història. D'aquesta manera, el concert tindrà obres del repertori pop com la banda sonora d'El Senyor dels Anells, però també peces dels homes romàntics com Robert Schumann, Felix Mendelssohn i Franz Liszt, de qui se n'interpretaran obres com Hoch sind die Berge (de Schumann, text de Gebel), Lift thine eyes (de Mendelssohn, text de l'Antic Testament) i Über allen Gipfeln ist ruh (de Liszt, text de Goethe). També s'interpretarà el September de Richard Strauss, sobre text de Hesse que, juntament amb l'Abril d'Eduard Toldrà, sobre text de Trinitat Catassús, marcarà les dues fites estacionals de la vetllada. 
 
Seguidament s'interpretaran un seguit d’obres que aportaran el caràcter impressionista de la vetllada, ja que totes elles són inspirades per diversos paisatges sonors, A l'aube dans la montagne de Deodac de Severac quedarà emparellada amb Pirineu, fragment escollit de Cançó d’amor i de guerra, de Rafael Martínez Valls, però també amb l'Aquarela del Montseny, d'Eduard Toldrà sobre text de Pere Ribot, i les Muntanyes del Canigó, coneguda cançó popular catalana, totes elles impressions musicals sobre imatges de la naturalesa. A banda d'aquestes, també s'interpretaran la Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré, I pastori d'Ildebrando Pizzetti amb text de Grabiele d’Annunzio, O fons bandusiae de Reynaldo Hahn sobre text de Francis Salabert i Paraules d'amor, de Joan Manuel Serrat.

Les artistes
 
Elena Mateo és una soprano nascuda a Sant Pere de Torelló, graduada en guitarra clàssica i en cant, i especialitzada en lied. Viviana Salisi és una pianista formada a Manresa i Barcelona, tot i que després es va especialitzar a Alemanya, i forma part del professorat de l'ESMUC i del màster de Lied "Victòria dels Àngels".  La Coral Turó del Vent, dirigida per Emili Fortea, és una coral mixta que té més de 30 anys d'història i que, juntament amb el Cor Lutiana, un cor de veus blanques que nasqué l'any 1995 i que compta amb la direcció de Sílvia Brugués i Quim Riumalló, aportaran la dosi coral a la vetllada. Per últim, Núria Picas és una corredora professional de muntanya, nascuda a Manresa, i serà ella qui aportarà la dosi terrenal al concert, en forma de narració personal i experiència viscuda en primera persona.