L'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat unànimement el Projecte del Consell d’Infància

Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació infantil que permetrà saber què pensen, què volen i com volen millorar el poble els infants.

Escola Mare de Déu dels Socors d'Hostalric
Escola Mare de Déu dels Socors d'Hostalric | La Selva Comunica
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:26h
L'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat per unanimitat el projecte del Consell de la Infància. Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació infantil que permetrà saber què pensen, què volen i com volen millorar el poble els infants.
 
Per l'Ajuntament és molt important conèixer la visió dels nois i noies i que al mateix temps percebin que se'ls té en compte. Es vol que siguin infants implicats i compromesos, ja que tot allò que surti d'elles i ells els motivarà i engrescarà encara més i se sentiran part important del municipi, valorats, escoltats, i això aportarà encara més compromís i responsabilitat per part d'ells i elles com a vilatans.

El Consell estarà format per 8 infants, de 5è i 6è de primària, escollits pels seus companys i companyes. Un d'aquests representants serà l'alcalde o alcaldessa, que serà de sisè i el seu mandat durarà un curs escolar, a diferència del mandat de la resta de regidors i regidores que comencin a cinquè, que ho seran durant els dos anys del cicle superior.

Les funcions del Consell seran molt semblants a les que té el Consistori de l'Ajuntament, s'aportaran idees, s'escoltaran, es debatran, s'estudiaran... fins arribar a ser votades en els plens i executades en el menor temps possible. Amb tot això i amb l'ajuda i suport de les regidores i regidors i de l’equip tècnic de l'Ajuntament, aprendran també a gestionar els recursos del municipi de manera raonable.

Per tirar endavant aquesta iniciativa es compta amb el suport de l'Escola Mare de Déu dels Socors, que tindrà també un paper molt important en el desenvolupament del Consell d’Infància.