Arbres caiguts, inundacions en soterranis i crescuda del rius les afectacions del temporal al Baix Montseny

Una avaria elèctrica afecta diversos municipis de la zona com Breda, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea

Vehicles afectats per la caiguda de runa en un carrer d'Arbúcies
Vehicles afectats per la caiguda de runa en un carrer d'Arbúcies | AJA
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:45h

Dia força complicat a diversos municipis del Baix Montseny per les afectacions de la llevantada d'aquesta nit i matinada i que ha deixat fenòmens extrems molt violents com és el cas d'un tornado a Gualba i que ha impactat de ple al càmping Aqua Alba d'aquest municipi, doblegant torres elèctriques i tombant mòbils-home. Dues persones han resultat ferides lleus.
 


A Sant Celoni a primera hora d'aquest matí hi hya hagut un carril de la C-35 tallat però el pas de la llevantada ha deixat altres afectacions, com la caiguda d'un mur i la barana d'una casa particular al carrer Campins que alhora afecta la circulació per les tasques de retirada de runes. També hi ha hagut inundacions en soterranis i caiguda de branques i arbres a diversosm punts del municipi.
 

 

Arbre caigut al barri de Sant ponç a Sant Celoni Foto: AJSC

A Riells i Viabreaper motius de seguretat davant del temporal de vent i pluja d'aquesta passada nit s'han cancel·lat les classes a l'escola, institut i llar d'infants. El Centre Cultural romandrà tancat durant el dia d'avui. En aquest municipi Els bombers recomanen als ciutadans que intentin no sortir de casa, ja que hi ha arbres, pals de corrent, i d'altres objectes al mig dels carrers i vies principals de comunicació. A més, els passos de rieres estan tots tancats.

D'altra banda, l'empresa d'abastaments d'aigua ATT ens avisa que per falta d'electricitat les bombes d'impulsió d'Alba de Liste, Boscos de la Batllòria i el Polígon Sud no tenen subministrament d'aigua. La companyia està treballant per donar corrent a la zona afectada.

A Vallgorguina també hi ha hagut problemes a primera hora del matí principalment les afectacions han estat a les urbanitzacions Puigdemir i Collsacreu. Reixes aixecades, embussades i contenicors tombats i arrossegats.

 

Contenidors arrossegats a Vallgorguina Foto: XBM


Pel que fa a Hostalric en aquests moment s'han tallat els accessos a peu i en vehicle al voltant de la llera de la Tordera, per risc d'avingudes. De fet, la Policia Local d'Hostalric informa que a causa de la forta pluja s'ha tallat l'accés a la Via Romana, passat la Zona Esportiva i l'accés a la rotonda on es troba ubicat l'Escorxador Frigorífic Reixach, per desbordament del riu. S'han tancat tots els accessos als punts baixos, guals i accessos a riera. No es pot accedir a la zona de La Farga.

Així mateix s'informa de diversos incidents al municipi on s'està treballant conjuntament amb altres equips d'emergències. L'accés a la carretera GI553, direcció Arbúcies, també està tallat.

 

Un camí tallat a Hostalric Foto: Policia Local Hostalric

 

A Arbúcies des de l'Ajuntament es demana ser curosos amb la despesa de l'aigua perquè els abeuradors s'han quedat sense llum i hi podria haver problemes amb l'abastament d'aigua potable.  A la carretera GI-552 d'Arbúcies a Hostalric encara està tallada al trànsit a conseqüència dels treballs per treure els arbres caiguts aquesta matinada. El subministrament elèctric ha tornat majoritàriament a totes les llars. També han caigut arbres i branques a calçades i voreres.

Baix Montseny - Selva. L'avaria en el servei elèctric afecta diversos municipis de la zona com Breda, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea. Continuen els treballs per a restablir el servei el més aviat possible.