eleccions 10-N

La Junta electoral requereix a l'alcalde de Sant Celoni la retirada de símbols independentistes de l'Ajuntament

Raül Garcia ha tornat a reivindicar la llibertat dels presos polítics i la llibertat d'expressió

per Redacció, 21 d'octubre de 2019 a les 18:06 |
L'Ajuntament ha penjat una pancarta de resposta al requeriment apel·lant a la llibertat d'opinió i d'expressió | AJSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Junta Electoral ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Sant Celoni perquè es retirin de manera immediata els cartells i les estelades o qualsevol altre símbol amb significació política de la façana de l'Ajuntament i dels llocs públics gestionats pel consistori. Concretament fa referència a tres qüestions. La primera l'estelada i pancarta amb el text de "Llibertat presos polítics" del balcó de l'Ajuntament, la segona l'estelada situada al carrer 11 de Setembre i la tercera l'estelada situada al km 55 de la carretera C-35 al costat del centre comercial Altrium.

En el requeriment s'adverteix que, en cas de acatar-lo, es podria incórrer en responsabilitats administratives i penals.L'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha manifestat que malauradament "hem de tornar a reivindicar la llibertat d'expressió davant una junta electoral que és part política i ens prohibeix tenir els símbols democràtics escollits per la majoria de celonins i celonines". Davant d'aquest requeriment l'alcalde de Sant Celoni ha tornat a reivindicar la llibertat dels presos polítics i la llibertat d'expressió.

A més, com a resposta al requeriment l'Ajuntament de Sant Celoni ha penjat una pancarta apel·lant a la llibertat d'opinió i expressió per respondre al requeriment de la Junta Electoral que ha obligat a retirar les estelades anomenades anteriorment arran d'una denúncia d'un ciutadà. Les estelades al monument 11 de Setembre i la de l'entrada del municipi es van instal·lar per acord del Ple municipal de 21 de març i 16 de setembre de 2013.
 

 

Participació