Una desena de joves acampen a Sant Esteve de Palautordera per la vaga general del 18-O

La iniciativa bàsicament surt d'un grup de deu noies i un noi, amb l'acompanyament de les famílies

Joves que han participat de l'acampada per la vaga del 18-O a Sant Esteve de Palautordera
Joves que han participat de l'acampada per la vaga del 18-O a Sant Esteve de Palautordera | cedida
Redacció
19 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 8:51h
Poc més d'una desena de joves han acampat la nit del dijous al divendres 18-O al parc 1 d'Octubre de Sant Esteve de Palautordera en motiu de la vaga general convocada per aquest divendres. La iniciativa bàsicament surt d'un grup de deu noies i un noi, amb l'acompanyament de les famílies, ja que consideren que quedar-se a casa havent-se acollit al dret a vaga proposat pel sindicat d'alumnes de l'IES Can Record, no era l'opció més adequada.

Per una qüestió d'edat -tenen entre 13 i 14 anys- no s'els permet gaires mobilitzacions tots sols sense adults, la idea d'organizar una acció al mateix poble i que ells mateixos poguessin gestionar-la, semblava més ideal "i estaven molt compromesos a fer-ho bé i de manera organitzada i amb seny", ha explicat una de les mares dels joves que han participat en l'acampada. Són joves que veuen com molts drets s'els estan retallant i com d'altres injustícies van prenen lloc en la nostra societat.

Les joves que han impulsat aquesta iniciativa s'han adonat que una acció d'aquesta mena es pot convertir en un espai únic per debatre sobre tots aquest temes que els preocupen i ja estan pensant d'organitzar més acampades i fer-ho extens a tants joves com sigui possible de Sant Esteve de Palautordera.