Els ajuntaments del Baix Montseny davant la vaga general del 18-O

Elsa consistoris comuniquen els serveis mínims establerts en cadascun dels municipis

Nova vaga general convocada aquest divendres 18 d'octubre
Nova vaga general convocada aquest divendres 18 d'octubre | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
17 d'octubre del 2019
Actualitzat el 18 d'octubre a les 9:28h
Diversos ajuntaments del Baix Montseny han comunicat a través dels seus canals d'informació que se sumen a la vaga general de divendres 18 d'octubre, convocada per la Intersindical-CSC i l'IAC. En aquest sentit, els consistoris d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera han fet públics quins són els serveis mínims establerts.

Arbúcies
Els treballadors de l'Ajuntament d'Arbúcies han decidit en assemblea adherir-se a la vaga proposada per la Intersindical CSC i Alternativa Catalunya pel divendres 18 d'octubre. Per aquest motiu, l'Ajuntament restarà tancat durant la jornada i només es donarà compliment amb els serveis mínims. En el cas de les instal·lacions esportives, la Biblioteca Municipal i el Museu Etnològic del Montseny també romandran tancades.

La vaga, que té per objectiu recuperar els drets civils i les llibertats dels catalans i catalanes, culminarà amb una grana manifestació que començarà als Jardinets de Gràcia i recorrerà tot el Passeig de Gràcia fins a arribar a la Gran Via, per convergir amb les Marxes per la Llibertat i així demostrar el seu rebuig contra la sentència del procés.

Breda
L'Ajuntament de Breda secunda la vaga general a Catalunya convocada el proper divendres 18 d’octubre per a rebutjar la sentència del judici del Procés. D'aquesta manera vol mostrar enèrgicament aquest rebuig, i per tant s'uneix a la convocatòria de vaga i aturada de país. En aquest sentit s'anuncia que els serveis municipals restaran tancats.

Aquest tancament inclou: oficines municipals, oficina d'Atenció al Ciutadà, escola bressol El Petit Montseny, blioteca municipal, centre de serveis per a la gent gran, escola municipal de música Càntir i espai jove. Des del consistori s'emplaça a tota la ciutadania a secundar les mobilitzacions convocades.

Gualba
L'Ajuntament de Gualba s'adhereix a la vaga pels derts i les llibertats de Catalunya i en contra de la sentència. Per aquest motiu l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) romandrà tancada. Es decreten serveis mínims.

Hostalric
l'Ajuntament d’Hostalric s'adhereix a la vaga general d'aquest divendres 18 d'octubre en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania. S'informa que es garanteixen els serveis mínims durant tota la jornada.

Riells i Viabrea
L'Ajuntament de Riells i Viabrea se suma a la convocatòria de vaga general d'aquest divendres 18 d'octubre per mostrar el seu rebuig a la sentència del judici del Procés.
I, com a conseqüència, aquests són els serveis mínims decretats: Serveis mínims a l'OAC i Guàrdia Municipal; L'escola El Bruc i la llar d'infants l'Escoleta també se sumen a la vaga i s'oferiran els serveis mínims marcats per la Generalitat; Romandran tancades la deixalleria, la biblioteca i el Centre Cultural; El repartiment de correus de Can Plana-Júnior-Can Plana-Can Hosta també es veurà afectat.

Sant Antoni de Vilamajor
L' Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'adhereix a la vaga general convocada per demà 18 d'octubre. El consistori mostra la seva total disconformitat i rebuig a la sentència del Tribunal Suprem en el judici del procés. Així, es decreten serveis mínims a les oficines d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, mentre que romandran tancats i sense activitat els següents equipaments municipals: Escoles Velles, Biblioteca municipal i la Rectoria de Sant Julià d'Alfou. A l'escola Bressol Xauxa hi haurà serveis mínims.
A més, animem a totes les veïnes i veïns a secundar la vaga i participar en qualsevol acte pacífic per expressar la seva indignació.

Sant Celoni
En motiu de la vaga general convocada per divendres 18 d'octubre, el funcionament d'alguns serveis i equipaments municipals es pot veure afectat. No hi haurà servei de neteja viària ni de recollida d'escombraries de cap tipus, però es garanteixen els serveis mínims a l'Escola Bressol Municipal El Blauet i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Sant Esteve de Palautordera
Els treballadors de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera s'han adherit a la vaga general convocada pel divendres 18 d'octubre de 2019, en rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem i en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. És per aquest motiu, que les oficines municipals romandran tancades. Es podran entrar registres a l'Ajuntament mitjançant la seu electrònica, al ser un servei 7×24 durant tot l'any.

Santa Maria de Palautordera
L'ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha establert els serveis mínims per la vaga general de divendres, convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa IAC.

 La prestació dels següents serveis mínims pel divendres dia 18 d'octubre de 2019 en les diferents àrees de l'Ajuntament: 1 persona a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, 1 persona al departament de Serveis Socials, 1 tècnic dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament i 1 operari del servei de subministrament d'aigua potable.

En el cas que alguns serveis municipals romanguin tancats els responsables de les diferents àrees i serveis hauran de donar la publicitat necessària, amb la màxima antelació possible, per informar a les persones usuàries d'aquests serveis.

Vallgorguina
En motiu de la vaga general, convocada per divendres 18 d'octubre i en resposta a la setència judicial emesa pel Tribunal Suprem contra el presos polítics, el funcionament d'alguns serveis i equipaments municipals es poden veure afectats.