Unes dues mil persones del Baix Montseny es concentren a Sant Celoni

El tall ja provoca importants retencions

Concentració Sant Celoni contra la sentència del Tribunal Suprem
Concentració Sant Celoni contra la sentència del Tribunal Suprem | Miquel Comas Dorca
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:08h
Unes dues mil persones arribades de diversos municipis del Baix Montseny s'han concentrat aquest vespre a la plaça de la Vila de Sant Celoni per expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics i líders socials independentistes que en el seu global condemna a gairebé cent anys de presó. La plaça s'ha emplenat de veïns i veïnes del Baix Montseny amb alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores.

En el comunicat que s'ha llegit s'ha remarcat que "això és l'Estat espanyol, un estat antidemocràtic. Un estat contra la llibertat, la llibertat d'expressió i els drets més fonamentals de les persones i això no ho acceptem i no ho acceptarem mai". Els convocants de la concentració han assegurat que sempre defensaran Catalunya, els seus drets i les seves llibertats i mai deixaran sols ni soles "els nostres presos, les nostres preses, els nostres exiliats i les nostres exiliades. L'Estat espanyol no podrà aturar Catalunya ni els catalans ni a tota la gent de l'Estat que també ens fa suport".
 

Polítics de diversos municipis del Baix Montseny han donat suport a la concentració d'aquest vespre a Sant celoni Foto: Jordi Purtí



S'ha emplaçat a la no violència i a la desobediència civil "tenim aquest dret i l'exercirem". S'ha fet un agraïment especial als estudiant que avui han estat a l'aeroport de Barcelona i s'ha tringut un record sentit per als familiars dels presos i les preses polítiques.

En la concentració d'aquest vespre també s'ha llegit el comunicat de l'ANC io Òmnium Cultural "aquesta sentència és un càstig a persones innocents. És la seva venjança al referèndum de l'1 d'octubre de 2017, el dia que recordarem sempre".

Tall de la C-35 i l'AP-7

Abans de la concentració, diversos centenars de persones han tallat, malgrat la pluja que ha caigut després de les 6 de la tarda, la carretera C-35 a Sant Celoni com a mesura de protesta i rebuig contra la sentència del Tribunal Suprem. El tall, mentre ha durat, ha provocant importants retencions de trànsit tant en direcció Girona com en direcció Granollers.
 

Tall C-35 aquesta tarda a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

Manifestants a l'AP-7 Foto: cedida