VÍDEO Així és el primer tràiler de «Terra de telers», la nova pel·lícula de Joan Frank Charansonnet

El director, molt vinculat a Vallgorguina, ha rodat el film a Cal Vidal i està ultimant ja la seva fase de postproducció i es presentarà al Festival de Cannes el proper mes de maig del 2020

Redacció
10 d'octubre del 2019
Actualitzat el 02 de novembre del 2020 a les 17:00h
Una fotografia del film rodat a Cal Vidal.
Una fotografia del film rodat a Cal Vidal. | Promocional


Terra de telers, rodada a Cal Vidal, està ultimant ja la seva fase de postproducció i està quasi a punt per presentar-se al món. La nova pel·lícula de Joan Frank Charansonnet, director de Pàtria i Doctrina, ha finalitzat el seu rodatge i ha presentat el seu primer tràiler, en format teaser, a la gala de clausura del Festival de Cinema de Girona. El clip també s'ha pogut veure a la inauguració de la nova Galeria d'Art situada a l'antic Bar Juventus a la Colònia Vidal al Berguedà, espai on s'ha rodat quasi tot el metratge.

Charansonnet repassa en el film una part molt important de la història de Catalunya: el pas de la misèria del camp a la industrialització. Per fer-ho, recrea la vida en una colònia industrial en una trama que farà passejar al públic per la història del país, des de temps de la República fins el tancament de les fàbriques als anys 80.
 
Amb aquesta pel·lícula, Charansonnet ret tribut a una generació de treballadors que van forjar les bases de la Catalunya actual. "Estic molt orgullós de poder ensenyar aquest primer tastet d'una pel·lícula que homenatja a totes aquelles persones que, vingudes d’arreu de Catalunya i Espanya, varen aixecar el nostre estimat país amb el seu esforç i treball contribuint a la industrialització. Terra de telers es un camí màgic i poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d'una colònia industrial als peus del Llobregat, en aquest cas ubicada a la Catalunya Central", explica.
 
 
De la mateixa manera, Charansonnet destaca la importància de l'estètica nostàlgica del film, un dels punts centrals d’aquest projecte i del viatge al passat que proposa: "Estem molt il·lusionats amb el resultat. Crec que la direcció de fotografia i el color final, obra de Joan Babilòni i del debutant Pau Carreté, són de gran nivell".
 
El rodatge de Terra de telers va durar un any sencer en diferents estacions anuals  per donar més credibilitat als 60 anys que passen des de l'inici de la cinta fins al final, en un període que va des de 1921 a 1980. El film està ara ultimant la postproducció i es presentarà al Festival de Cannes el proper mes de maig del 2020. 

Un repartiment de luxe
 
El guió està escrit a quatre mans entre Charansonnet i Alba López. Alba López, Ramon Godino, Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner, Jaume Montané, Aleix Renguel, Elena Codó, Queralt Albinyana, Jordi Pessarrodona, Angelina Llongueres, Alain Chipot, Montse Ribadellas, Miquel Folch, Eduard Alejandre, Bernat Costa i el mateix Joan Frank Charansonnet són els protagonistes de la pel·lícula que també compta amb més de 40 actors de repartiment i fins a 150 figurants.
 
Sinopsi
 
L'any 1921 la Julieta i la Blanca són dues nenes que arriben juntament amb la seva família a la que serà la seva nova vida. Damunt d'un carro i amb un bagul com a únic equipatge, escolten amb atenció el que el pare els ha repetit mil vegades: "Tot això ho faig per a vosaltres, no ho oblideu mai". La vida a colònia és tot un món per descobrir: els veïns, els telers, el riu, l'escola, la xarranca. Els primers fotogrames d'un cinema es barregen entre roba, tela i una vida on llar i feina sovint son una mateixa realitat. Un món ple de gent que, mica en mica, se'n va a fer fortuna al poble.
 

La pel·lícula ha estat rodada a Cal Vidal. Foto: Promocional

Arxivat a