reutilització

640 alumnes d'Arbúcies participen al projecte de reutilització de llibres

Aquest any, com a novetat, s'ha dissenyat una bossa de tela per a la recollida dels llibres

Reutilització de llibres escolars a Arbúcies | AJA
per Redacció, 9 d'octubre de 2019 a les 15:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest curs 2019-2020 un total de 640 alumnes d'Arbúcies s'han beneficiat del projecte Reutilització de llibres, que es porta a terme des de fa 9 anys entre l'Ajuntament i les AMPA dels tres centres del municipi: Institut Montsoriu, Escola Dr. Carulla i Escola Vedruna.
 

Aquest any, com a novetat, per a la recollida de llibres s'ha utilitzat una bossa de tela en substitució de les bosses de plàstic i així evitar l'ús de materials poc respectuosos amb el medi ambient. La bossa ha estat dissenyada des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament i consensuada amb les AMPA dels centres educatius.
 

Aquest curs han estat 95 alumnes de l'Escola Vedruna que han participat en el projecte i 235 de l'Escola Dr. Carulla. Pel que fa a l'Institut Montsoriu, hi han participat 310 alumnes, de 1r a 4t d'ESO. Els alumnes han rebut un total de 2.000 llibres. Aquest any l'AMPA, a banda de verificar el seu estat, ha posat fundes noves a més d'un miler de llibres per tal d'allargar la seva vida útil.

Des de l'AMPA de l'institut expliquen que a banda dels objectius que s'assoleix amb la reutilització, aquest any el projecte ha significat un estalvi global de prop de 75.000 euros per a totes les famílies que tenen alumnes en aquests cursos de l'Institut. "La despesa mitjana dels alumnes per la compra de llibres durant aquest curs 2019/20 (bàsicament de lectura) se situa al voltant dels 25 euros", asseguren.

 

 

Participació