salut

L'Hospital de Sant Celoni «suma pel ciutadà»

Ha participat, juntament amb quatre hospitals més, en una jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica

per Redacció , 7 d'octubre de 2019 a les 15:16 |
III Jornada Innovació Aliança Estratègica C-17 | HSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital de Sant Celoni ha participat en la III Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica C-17 celebrada a Vic el passat divendres 4 d'octubre. L'Aliança Estatègica C-17 agrupa cinc hospitals del Barcelonès, Vallès Oriental i Osona, concretament l'Hospital Clínic de  Barcelona, l'Hospital General de Granollers, l'Hospital de Mollet, l'Hospital de Sant Celoni i l'Hospital de Vic. La jornada tenia com a lema principal "Serveis assistencials en xarxa-sumem pel ciutadà”, i és el punt de trobada anual per compartir els avenços i propostes del model col·laboratiu que s'està desplegant en els cinc hospitals de l’àmbit territorial que uneix l'autovia C-17.

La xarxa s’orienta a la ciutadania per oferir l'atenció més adequada en el servei més idoni. D'aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar  plegats. La Jornada ha comptat amb la presència d’Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut (CatSalut), que en la seva intervenció –amb el títol "La visió de les aliances estratègiques des del CatSalut"– ha destacat la importància d'aquest model assistencial de treball col·laboratiu, que combina el focus en la ciutadania amb la visió territorial, posant en valor els coneixements dels professionals. També ha destacat que aquest tipus de xarxes han d'acabar incorporant atenció domiciliària, primària i atenció intermèdia a l'especialitzada.   


Una  aliança  estratègica  de  cinc  hospitals  

El 13 d'abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració que fundava l'Aliança Estratègica C-­17 entre l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l'objecte d'establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial  de  la  salut,  amb  una  població  de   referència  aproximada  d’un  milió  i  mig de  persones.


Aquest conveni té el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb elfoment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l'escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.  
 

 

Participació