L'escriptor Alfons Cama presenta la seva nova novel·la «El primer piteu» a Santa Maria de Palautordera

És el seu cinquè llibre i9 la primera incursió a la novel·la històrica

Alfons Cama presenta la nvel·la El primer piteu a Santa Maria de Palautordera
Alfons Cama presenta la nvel·la El primer piteu a Santa Maria de Palautordera | Cedida Alfons Cama
Redacció
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:54h

L'escriptor Alfons Cama Saballs torna a Santa Maria de Palautordera aquest divendres 4 d'octubre per presentar el seu nou llibre El primer Piteu (Ed. Gregal). Serà a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera a partir de les set de la tarda i la també escriptora Teresa Sagrera en farà la introducció. És la seva primera incursió en la novel·la històrica, amb la que endinsa el lector en el segle XIV amb la Guerra dels Cents Anys de rerefons, la religió omnipresent i el món de la draperia

Un llibre que ens parla de l'Edat Mitjana, de les lluites de Pere el Cerimoniós amb Jaume de Mallorca, el camí de Sant Jaume i el monestir benedictí de Tavèrnoles que marquen l'existència d'en Gerard fins a la seva arribada a la vila closa de Sant Llorenç de Morunys, a la vall de Lord.

Reminiscències de la doctrina herètica dels "bons homes", la vida monàstica i les prèdiques de clergues caragirats determinen el seu caràcter. L'estrall de la pesta, el rebuig vers els jueus i la vida gremial ens situen en una època de forts contrastos. I, entremig, l'amor, la traïció, la prostitució i el patiment, amb tota la seva cruesa.

Alfons Cama i Saballs va néixer a Calonge l'any 1952 i ha publicat El camí dels cirerers (2013), Un pessic a l'ànima (2013), Amb dits de molsa (2015) i L'olor de la seva pell (2017).