El Baix Montseny commemora el segon aniversari de l'1-O

Actes programats a la m,ajoria de municipis de la comarca natural

Sant Celoni en defensa de les urnes, la llibertat i la democràcia
Sant Celoni en defensa de les urnes, la llibertat i la democràcia | Jordi Purtí
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:51h
El Baix Montseny torna a recordar l'1-O del 2017 amb diversos actes repartits en la majoria de municipis de la comarca natural. Així, l'ANC de Sant Celoni fa una crida a concentrar-se a la plaça de la Vila a partir de les vuit del vespre "l’1-O vam votar independència. L'acte més important que hem dut a terme com a poble en els darrers anys. Ara, acabem el que vam començar, guanyem la independència!", diuen en la seva convocatòria.

El vídeo de la vergonya a Vilalba Sasserra, únic municipi del Baix Montseny amb càrregues de la Guàrdia Civil.



A Vallgorguina amb el lema "Vallgorguina ho tornarem a fer" es fa una crida alsa veïns i veïnes per fer un acte plegats a la sala d'exposicions amb les entitats i tothom qui l'1 d'octubre de fa dos anys van participar en la defensa de les urnes per recordar la data a través de les fotografies i les anècdotes que es puguin recordar. L'Ajuntament de Vallgorguina, l'Asscociació Cultural, l'assemblea Nacional Catalana, partits polítics i els veïns i veïnes.
 

La Guàrcia Civil va arribar fins l'Ateneu de Sant Celoni la tarda de l'1-O de 2017 però davant la concentració de milers de persones no van carregar Foto: cedida



A Arbúcies s'ha optat també per una concentració a dos quarts de vuit a l'Escola Dr. Carulla en aquest segon aniversari de l'1 d'octubre i a les vuit a la plaça de la Vila. Ho organitza l'ANC.
 

Els Bombers Voluntarisa d'Arbúcies un símbol de l'1-O de 2017 Foto: Cedida AJA


A Sant Antoni de Vilamajor sota l'emblema "ho tornarem a fer", al municipi hi ha previstes diferents activitats per rememorar els fets succeïts ara fa dos anys. A les 19.00 hores, s’inaugurarà la pintada seguit d’un berenar popular al mateix espai del mural, per agafar forces i així a les 20 hores iniciar la marxa “ho tornarem a fer” des de l’espai del mural fins a la plaça de la Vila, on es finalitzarà amb una “performance”. També a la nit, a partir de les 20.30 hores, a la plaça 1 de octubre es farà un acte central unitari amb una exposició fotogràfica amb imatges fetes pels veïns i les veïnes del municipi, així com intervencions curtes de la gent que vulgui, per expressar opinions, sentiments i desitjos, i finalment es farà la lectura del manifest unitari. 
 

Veïns de Breda l'1-O de 2017 davant del que avui s'ano9mena Centre Cívic 1 d'Octubre Foto: AJB


A Sant Pere de Vilamajordos anys després de la jornada del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017, commemorarà el segon aniversari amb tot un seguirt d'activitats que duraran tot el dimarts, organitzar des de la comissió 1 d'octubre.

Organitzat per l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera, ANC Palautordera, Òmnium Cultural i Vallflorida Democràtica. Al Parc de l'U d'octubre. A dos quarts de vuit del vespre