La gastronomia, protagonista de la 4a edició de Fira Guilleries

El certamen té l'objectiu de donar a conèixer les característiques úniques d'aquesta comarca natural

El ball d'en Serrallonga una de les activitats de la Fira Guilleries
El ball d'en Serrallonga una de les activitats de la Fira Guilleries | AJSHS
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Sant Hilari Sacalm acull el cap de setmana del 12 i 13 d'octubre, la quarta edició de la Fira Guilleries. El certamen té l'objectiu de donar a conèixer les característiques úniques d'aquesta comarca natural. Per tant, la fira inclou tot allò que s'origina, defineix i s'ofereix a les Guilleries. Aquesta quarta edició té el repte de donar continuïtat a l'èxit de l'edició de l'any passat i consolidar així la Fira Guilleries, com a un dels esdeveniments de referència del territori.

En aquesta edició de Fira Guilleries hi participen els municipis d'Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Susqueda, Viladrau, Sant Sadurní d'Osormort, Sant Julià de Vilatorta, la Cellera de Ter i, el municipi impulsor, Sant Hilari Sacalm. Municipis que comparteixen un territori, i en definitiva, uns valors d'autenticitat que els fan únics. Sant Hilari Sacalm és la capital de les Guilleries, el km 0 d'un feréstec i -encara- poc conegut massís a tocar del Montseny. Un km 0 on la natura i els boscos ens regalen amb generositat nombrosos fruits, sensacions i productes.  

Fira Guilleries vol transmetre aquests valors d'autenticitat del territori i per fer-ho ofereix un mercat de productes de la terra i d'artesania, zona d'activitats infantils, demostracions d'oficis antics, espais d'exposicions artístiques, acompanyat de música en viu i de la tradicional cuina del territori. A més, la trobada d'autocaravanistes, la participació dels Urban sketchers, la trobada de les puntaires, el ball d'en Serrallonga, la inauguració de la nova estació meteorològica de Sant Hilari (amb el suport de meteoguilleries), el tastet d'aigües teatralitzat, el trenet turístic, i molt més, complementen un esdeveniment farcit d'activitats que agradaran a grans i petits.

Productes Km 0

En aquesta quarta edició s'ha apostat per la gastronomia com la gran protagonista de l'esdeveniment. Així, els productes km 0, els plats típics del territori, tallers i presentacions de productes autòctons seran presents durant tot el cap de setmana. Podrem tastar els millors plats del territori, els productes més autèntics i conèixer tots els secrets que amaguen els fogons de les Guilleries. Tot això complementat amb activitats com el taller de Cuina Mare, a càrrec del reconegut cuiner hilarienc Salvador Brugués; la presentació del "gelat de Jaumets i ratafia" dels Gelats de territori, a càrrec de Marc Ribas i presentació del gelat de maduixes de Sant Hilari Sacalm creat, expressament, en motiu de la Fira Guilleries pel mateix Marc Ribas (presentador del joc de cartes); passant per una exposició de bolets de les Guilleries (que ja celebra la seva XXXVa edició) o un taller de reaprofitament alimentari.