Suport als CDR detinguts a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera

L'equip de govern de Sant Celoni fa pública una declaració en defensa de la llibertat i la democràcia i el ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera aprova una moció en la qual es rebutja les actuacions policials contra els CDR

Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:14h
Concentració a la plaça de la Vila de Sant Celoni contra les detencions dels CDR
Concentració a la plaça de la Vila de Sant Celoni contra les detencions dels CDR | ERC Sant Celoni

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Celoni ha fet pública una declaració a favor de la llibertat i la democràcia mitjançant la qual es denuncia la campanya de criminalització del moviment independentista, cívic i democràtic, i l'intent d'equiparar independentisme amb terrorisme. Rebutja la violència i es referma en les vies democràtiques per aconseguir objectius polítics legítims.

Rebutja l'operació impulsada per l'Audiència Nacional i la Guàrdia Civil, i les vulneracions dels drets fonamentals, especialment el dret a la presumpció d'innocència de set ciutadans que aquest 26 de setembre de 2019 han ingressat a presó incondicional a petició de l'Audiència Nacional i denuncia la deriva repressiva i autoritària de l'Estat.

L'Equip de Govern de Sant Celoni referma el compromís de la vila de Sant Celoni i el poble de la Batllòria amb la llibertat i la democràcia i en la defensa de l'exercici dels drets civils i polítics de tots i totes les catalanes. Per això exigeix la fi de la repressió i la llibertat de les persones perseguides i preses per les seves idees polítiques.
 

Concentració a la plaça de la Vila de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


Moció al ple de Santa Maria de Palautordera

D'altra banda, la CUP de Santa Maria de Palautordera ha presentat en la sessió plenària una moció d'urgència, que també s'han fet seva els grups municipals de JuntsxPalau i ERC, en la qual es defensa com a forma d'acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura.

Alhora es rebutja les actuacions policials desplegades al Vallès Occidental, Vallès Oriental i Osona i exigeixen a la Fiscalia la llibertat immediata dels detinguts i la retirada de tots els càrrecs que, de manera evident, no s'ajusten a la naturalesa de les protestes ciutadanes en les que poden haver participat les detingudes. 
 
També s'exigeix a l'Audiència Nacional que sobresegui l'expedient per la naturalesa desmesurada de les acusacions i es comprometen a fer costat als grups de suport que sorgeixin per fer costat les detingudes del 23 de setembre, així com a les seves famílies i amistats. 

Finalment es denuncia l'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra activistes independentistes.

La moció també va tenir dues abstencions una del grup municipal del PSC i la d'un regidor de JuntsxPalau