El castell i la vila medieval d'Hostalric atrau 8.000 visitants els primers vuit mesos de l'any

En el que es porta d'any la visita al castell ha crescut un 26 per cent

El castell d'Hostalric, l'atractiu turístic del municipi
El castell d'Hostalric, l'atractiu turístic del municipi | Enfo, Wiquipèdia
Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:26h
El castell d'Hostalric és un dels atractius turístics de la comarca de la Selva i les estadístiques que ha fet públiques l'àrea de Turisme ho avalen. Des del mes de generr d'aquest any 2019 fins al 31 d'agost d'aquest mateix any l'han visitat més de 8.000 persones, és a dir més d'un 26 per cent més que un any enrere "el nombre més gran de visites des de l'inici de les visites", remarquen els responsables del Turisme d'Hostalric. Unes xifres que els omplen de satrisfacció ja que "el castell i la vila medieval són un autèntic orgull".

El castell és la corretja de transmissió de molt més ja el seu atractiu turístic també ha fet créixer les visites al recinte medieval. Des 2018 al 2019 s'ha crecut un 23 per cent en aquest mateix període. "Les visites amb la clau de la vila tenen cada cop més interès i demanda per part dels visitants. Tenim registrades un miler de persones que han fet la visita a les torres i la muralla amb aquest sistema de clau en mà". Les consultes a l'Oficina de Turisme – Oh Hostalric són un altre exponent que indica l'evolució del turisme a la vila.

D'acord amb les dades que s'han publicat en els primers vuit mesos de l'any hi ha hagut 3.600 consultes presencials que suposa superar un 38% les del 2018 en el mateix període de temps. Aquests resultats són producte de diferents accions promocionals dutes a terme per l'Oficina de Turisme – Oh Hostalric: l'ampliació d'horaris al castell i la contractació de personal de reforç durant la temporada alta.

El mes més significatiu i que els ha portat més visitants han estat l'abril, amb la Fira Medieval com a principal reclam. Igualment, els mesos de juliol i agost s'ha pogut constatar el bon resultat d'una de les principals accions de comunicació d'aquest any, la distribució de fulletons a més de 400 establiments turístics de la Costa Brava i el Maresme.

Més serveis a la tardor

Des de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament d'Hostalric esperen avabar de tancar l'any amb números tanmateix satisfactoris. La temporada de tardor es preveu bona ja que les reserves que ja disposen marquen tendència i asseguren que "els operadors turístics porten molts visitants durant aquesta temporada". A més, durant aquests mesos s'apostarà per obrir l'església a les visites turístiques, la qual cosa esdevindrà un gran valor afegit pels visitants. La visita al castell es pot fer qualsevol cap de setmana a les 12 del migdia