El govern de l'Ajuntament d'Hostalric auditarà l'execució dels pressupostos dels anys 2018 i 2019

L'equip de govern ha hagut de demanar un crèdit per poder pagar nòmines, factures i inversions urgents i prioritàries fins a final d’any

Ple de l'Ajuntament d'Hostalric
Ple de l'Ajuntament d'Hostalric | AJH
Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:00h
En el ple celebrat aquesta nit passada a l'Ajuntament d'Hostalric, el govern de Sumem per Hostalric que té majoria absoluta al consistori, va aprovar una modificació de crèdits del pressupost del 2019. Aquesta modificació se centra en sostenir econòmicament les partides que ja s'han esgotat malgrat que encara quedés mig any per executar. S'ha modificat el mínim indispensable per tal de poder treballar amb normalitat. És el cas de la partida dedicada a jardineria, flors i desbrossament de finques urbanes que estava dotada inicialment amb 6000 euros, es va haver d'ampliar amb 3000 euros, i ara s’ha hagut d'ampliar amb 10.000 euros més per front al pagament de diverses factures pendents i treballs futurs.

Entre d'altres cal destacar que el pressupostos participatius de l'any 2019 no es podran executar per manca de pressupost. A principis d'any s’hi van destinar 60.000 euros, avui en dia la partida és a 20.000 euros i sense el procés participatiu fet. "Lamentablement això ha conduit a la supressió dels pressupostos participatius d'enguany en no poder-los dotar d'un mínim de contingut", s'explica des del govern municipal. De cares a l'any que ve el nou equip de govern vol prioritzar tornar a celebrar una nova edició dels pressupostos participatius amb un nou model de participació ciutadana que s'està dissenyant i amb el 100% de la partida que s'havia destinat en anys anteriors.

L'Ajuntament ha tingut una excel·lent salut econòmica els últims anys, que ha permès reduir les xifres d'endeutament fins l'any passat que va començar a remuntar. Aquesta situació ha provocat, segons el govern municipal, haver de demanar un crèdit per poder fer front a aquesta modificació pressupostària i poder pagar les nòmines, factures i inversions urgents i prioritàries fins a final d’any. "Ens les properes setmanes s'hauran de prendre decisions que potser no agradaran però necessàries per al bon funcionament de la corporació", es remarca. Una empresa externa farà una auditoria sobre com s'han gastat els diners del pressupost del 2019 i del 2018. Els resultats de la qual es faran públics respectant en tot moment la transparència i l'accés a la informació dels ciutadans.