Festa major sant celoni 2019

VÍDEO Estirada de corda històrica dels Senys que els dona el Corremonts de la Festa Major de Sant Celoni 2019

Feia vuit anys que la Colla dels MontSenys no eren capaços de guanyar la competició festiva

per Jordi Purtí , 9 de setembre de 2019 a les 21:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Havia de ser l'any en què se celebren els 20 anys de Senys i Negres que la Colla dels MontSenys tornés a apuntar el seu nom com a guanyador en el palmarès de la competició festiva del Corremonts àmpliament dominada per la Colla dels Montnegres. Enguany feia vuit anys que la Colla dels MontSenys van guanyar per última vegada. En tots aquests anys de sequera algun empat amb regust amarg i para de comptar. Poc abans de les nou del vespre s'ha desfermat l'eufòria després que els homes guanyessin la segona estirada de corda que els donava el mig punt defrinitiu. Una victòria el darrer dia de festa i en el darrer minut.


Després de deu dies festius i de competició s'ha arribat al darrer dia amb un mínim avantatge de la Colla dels Montnegres de 8,5 a 8, per tant, tot s'havia de decidir en l'última prova de l'estirada de corda. Una prova que històricament no ha estat molt favorable a la Colla dels Montsenys. Dos punts en joc i n'havia de fer 1,5, és a dir, guanyar almenys en tres de les quatre categories.

I el que semblava impossible ha estat una realitat. La competició ha començat amb la categoria infantil i contra tot pronòstic els Senys l'han guanyada per primera vegada. Amb l'empat al marcador els juvenils han tornat a donar avantatge a la Colla dels Montnegres, però tant les dones com els homes Senys han guanyat les seves respectives estirades sumant 9,5 punts i superant els 9 dels Negres.


Els Senys han estat superiors en les proves del Matí Boig, Sardana, i Estirada de Corda. Els Negres han sumat més en La Rucada, el Correxarrups i les Bicicletes al Carrer. Hi ha hagut empat en Dona sang per la festa, Traginers, Cursa i passejada de les Ermites i el Correxutxes.
 

Galeria de FOTOS

 

Participació