El Baix Montseny ple d'activitats per commemorar l'11 de Setembre 2019

Marxa de torxes, ofrenes florals, lectura del manifest i presència a la manifestació de Barcelona

Ofrena floral a Sant Celoni
Ofrena floral a Sant Celoni | Jordi Purtí
05 de setembre del 2019
Actualitzat el 11 de setembre a les 9:18h
Com és habitual a Sant Celoni la Diada Nacional de Catalunya començarà amb l'ofrena floral al Monument 11 de Setembre per part de l'Ajuntament, partits polítics i entitats del municipi per seguir amb una cercavila d'entitats de cultura fins la plaça de la Vila i on hi haurà l'actuació de diverses entitats, la lectura del manifest i el cant dels Segadors.

La sortida dels autocars, organitzada per l'Assemblea Territorial de Sant Celoni (ANC) i Òmnium Cultural del Baix Montseny, per participar a la manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona es farà des del carrer Esteve Cardelús i està programada inicialment cap a les dues del migdia. En aquest sentit, pel que ha pogut saber NacióBaixMontseny la pressència celonina i de la seva àrea d'influència serà important tot i que hores d'ara es fa encara difícil precisar la quantitat exacte d'autocars que es desplaçaran a Barcelona.
 

Acte institucional a Santa Maria de Palautordera l'any 2018 Foto: ANC


A la majoria de municipis hi haurà activitat institucional per celebrar la Diada. A Santa Maria de Palautordera hi destaca la lectura del manifest i un recital de cançó catalana. A Arbúcies el dimarts 10 de setembre lectura del manifest unitari de l'11 de setembre i amb el recital de cançó protesta a càrrec de la Coral Amethysta. A Breda es farà l'enlairada de la senyera i l'acte institucional al monument Mossèn Pere Ribot. A Llinars del Vallès els actes institucionals estan programats a la plaça dels Països Catalans. A Vallgorguina qui vagi a la manifestació de Barcelona ocuparà el tram 22. L'autocar sortirà a les dues del migdia.
 

Vallgorguina tornarà a ser present a la manifestació de Barcelona Foto: XBM


Els ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor, juntament amb l'Assemblea Nacional de Catalunya, han organitzat actes durant els dies 10 i 11. Lectura del manifest i marxa de torxes i actes institucionals amb l'hisada de la senyera, cant de Els Segadors i ofrena floral. A la tarda sortida dels autocars a Barcelona.

A Hostalric marxa de torxes a les 10 de la nit del 10 de setembre i actes institucionals al claustre de l'Ajuntament el dia 11 de setembre al migdia.

Marxa de torxes a Hostalric l'any 2018 Foto: AJH