Sant Hilari esclata de festa major amb la baixada de carretons com a acte estrella

El regidor de Polítiques d’Igualtat, Jordi Moragas, posa en valor la creació del primer Punt Lila, que a partir d'ara es muntarà en tots els esdeveniments que s'organitzen al municipi

Baixada de carretons en una edició anterior.
Baixada de carretons en una edició anterior. | Ajuntament de Sant Hilari Sacalm
Redacció
22 d'agost del 2019
La Festa Major de Sant Hilari Sacalm concentra les grans activitats de l'edició d'enguany al llarg del cap de setmana. La música i les activitats tradicionals hi compartiran protagonisme amb propostes per a tots els públics com la 38a baixada de carretons. 

Divendres 23 d'agost s'inicia la gresca amb la cercavila dels Gegants i Capgrossos de Sant Hilari, a les 11 del matí, i un espectacle familiar amb en Toni Vives i la Banda dels Nassos, al punt del migdia. A la tarda, la plaça Doctor Gravalosa acollirà el popular Campionat de Botifarra. Serà a la mateixa hora que se celebrarà la vuitena Gimcana Marrana a la plaça Guilleries, a les 4 de la tarda. Poc després, a les 5, el Pavelló Municipal esdevindrà l'escenari del Concert de Festa Major amb l'Orquestra La Principal de la Bisbal, mentre que la plaça Jacint Verdaguer acollirà sardanes amb la cobla La Flama de Farners, acompanyades pel Ball de Gegants.

Al vespre, els assistents podran assistir a la concentració i photocall de colles amb Tokemxtu, a la plaça Doctor Gravalosa, o al Sopar Popular, al Pavelló Municipal, a les 9 del vespre. Més tard, es farà el Gran Ball de Festa Major amb La Principal de La Bisbal, també al Pavelló, a les 11. A la zona de barraques, d'altra banda, hi actuaran Seguirem, Ebri Knight i Waikiki.
 
Dissabte 24, s'iniciarà amb una nova cercavila amb sortida a la plaça Jacint Verdaguer, a les 11. I, com sempre, l'activitat estrella serà la 38a baixada de carretons, que es farà a la tarda, a partir de dos quarts de 6. Poc després, hi haurà una Festa de l'Escuma a la plaça del General Moragues, i també una audició de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà de la Selva, a la plaça Jacint Verdaguer, a les 7.

A la nit, el grup Els Cremats oferirà un recital d'Havaneres a la plaça Jacint Verdaguer, amb rom cremat per a tothom. Ja de matinada, les barraques s'ompliran de música i gresca amb els grups Gwrando, Juantxo Skalari, Pelukass i Animals DJ's.
 
Diumenge 25, s'iniciarà al matí amb una exhibició de puntaires a la plaça Gravalosa, a les 10, i l’esperada Festa de l'Escuma a la plaça del General Moragues, a les 11. A tarda arribarà el torn d'una Festa Holi Dolly amb Delay per a tothom a la plaça Jacint Verdaguer, a les 5. El colofó tindrà lloc a la nit, amb l'actuació de fi de festa a càrrec de l'espectacle "I ara què més?", del conegut humorista Pep Plaza, a la plaça del General Moragues, a les 10. 

Sant Hilari Sacalm estrena un Punt Lila

Una de les novetats d'enguany serà la presència d'un Punt Lila totes les nits a la zona de barraques. Per assegurar-ne el bon funcionament, l’Ajuntament de Sant Hilari ha organitzat una formació adreçada a tots els voluntaris i voluntàries amb la psicòloga experta en la temàtica, Alba Alfageme, de Grup Nut, sobre les violències sexuals i com actuar. 

El Punt Lila estarà format íntegrament per voluntaris i voluntàries que treballaran per la sensibilització i visibilització de les violències sexuals i, si s'escau, per l'atenció d'aquelles persones que la sol·licitin o hagin patit algun tipus d'agressió d'aquesta índole. La regidora de Joventut, Georgina Vila, ha destacat que l'espai ha de servir per arribar als joves i poder oferir-los tota la informació necessària sobre aquesta temàtica, "assegurant que es pugui gaudir de festes i nits segures a Sant Hilari".

Per la seva banda, el regidor de Ciutadania i de Polítiques d’Igualtat, Jordi Moragas, ha posat en valor la importància de la creació d'aquest primer Punt Lila de Festa Major, i ha assegurat que es treballarà "per donar-hi continuïtat" i poder estar present a partir d'ara a tots els esdeveniments que s'organitzen al municipi.