1 de 10
televisió

El «cotxe fantàstic» de Granollers

Dos veïns de la ciutat construeixen una rèplica exacta del mític cotxe de la sèrie de televisió

Interior del cotxe fantàstic | Jaume ventura
per Jaume Ventura Busquets, 7 d'agost de 2019 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'1 d’agost de l’any 1985 es va emetre a l’estat espanyol el primer capítol d’El coche fantástico, una sèrie que tothom ha vist en algun moment. Un dels elements clau de la sèrie era en KITT, un cotxe ultramodern que ajudava el protagonista a impartir justícia. La sèrie i el cotxe van marcar la vida de moltes persones. En el cas de dos veïns de Granollers, amb tanta intensitat que això els ha portat a construir una rèplica amb tots els gadgets del Pontiac Trans-Am, el model que s’utilitzava.

Tot va començar per l’afició d’un d’ells a la sèrie. En Roger Pano, propietari del vehicle, recorda a NacióGranollers que de ben petit ja veia la sèrie amb els seus amics: "Sempre deia que m'agradaria tenir-lo, i ja ho veus", destaca. Un dia, segueix, va tenir l'oportunitat de comprar un Pontiac Trans-Am, el cotxe que conduïa en Michael Knight -el personatge interpretat per David Hasselhoff-.

 

El cotxe fantàstic, a Granollers. Foto: Jaume Ventura


En Roger ha comptat amb l'ajuda d'en Domingo Jiménez, un mecànic expert en electrònica que també era seguidor de la sèrie a qui va trobar buscant informació per webs i fòrums especialitzats de la sèrie. Li anava portant els elements i gadgets que formen el cotxe de la inconfusible silueta negra: "No sé quantes hores hi hem dedicat, però han estat tres anys", rememora. "El cotxe té la base del Pontiac, però la resta és artesanal. La part de fibra de vidre l'hem fet a mà al taller", precisa.


El KITT vallesà té, a excepció de les armes del cotxe de la sèrie, molts dels gadgets dels que disposava el vehicle: parla, té reconeixement de veu, un ordinador central que controla els sistemes, els indicadors lluminosos interiors i el clàssic volant en forma de U. 

El cotxe crida l'atenció per allà on passa. Sobretot dels pares i avis, que van veure la sèrie fa anys, però també de molts nens que l'han pogut descobrir amb moltes de les reposicions que s'han emès per televisió els últims anys. 


Tot i que l’han construït per diversió, el Roger i el Domingo ofereixen el cotxe per participar en tota mena d’esdeveniments per a qui, com ells, tenen nostàlgia de la televisió dels anys 80 i 90.
 

 

Participació