Detectats quatre nius de vespa velutina a Sant Antoni de Vilamajor

El principal perill és que la vespa velutina ataca als altres insectes de l’ecosistema i especialment caça abelles

Niu de vespa velutina localitzat a Sant Antoni de Vilamajor
Niu de vespa velutina localitzat a Sant Antoni de Vilamajor | Agents Rurals
Redacció
04 d'agost del 2019

Recentment, el cos d'agents rurals ha portat a terme una intervenció per extreure quatre nius de vespa velutina que s'havien detectat a diferents espais de Sant Antoni de Vilamajor. Aquesta espècie no és més verinosa ni més agressiva que les vespes autòctones, únicament potser la picada és una mica més dolorosa. El principal perill és que la vespa velutina ataca als altres insectes de l'ecosistema i especialment caça abelles.

Fa aproximadament tres centímetres i els seus trets més característics són el rostre de color groc, una línia horitzontal groga al cos, un color ataronjat al final de l'abdomen i les potes grogues. Els col·lectius que han de prendre més precaucions són les persones al·lèrgiques, les apicultores i les que treballen fent tasques de jardineria, treballs forestals o d'agricultura. Així mateix, es recomana anar amb compte quan es fan treballs de jardineria a casa.

En cas d’una picada de vespa velutina, cal actuar igual com amb una picada o mossegada d'un altre insecte i si es detecta un niu, s'aconsella mantenir-se a una distància mínima de cinc metres i trucar al cos d’agents rurals en el telèfon 93 561 70 00.