ERC del Vallès Oriental reclama que el gerent del Consell Comarcal es designi per concurs públic

També denuncia que el nou equip de govern no sigui paritari

Redacció
29 de juliol del 2019
Grup d'ERC al Consell Comarcal del Vallès Oriental
Grup d'ERC al Consell Comarcal del Vallès Oriental | ERC VO
El plenari del Consell Comarcal ha desestimat l’esmena que proposava Esquerra Republicana d'obrir un concurs públic per designar el gerent de l’ens comarcal. Aquesta figura es va aprovar, però, per votació, fent valer el pacte de Junts per Catalunya amb el PSC-PSOE i els Comuns a la sessió plenària de cartipàs d’aquest dijous 24 de juliol.
L'opció dels republicans és que la plaça de gerent es cobreixi per convocatòria pública i que el càrrec l'ostenti una persona competent professionalment, tal com estableix el ROC.

Marc Candela, portaveu d'Esquerra, va expressar que la celeritat amb què s'ha escollit Ignasi Valls i Vilaró "deixa clar que el pacte entre Junts per Catalunya i socialistes estava tancat de feia setmanes" i que contemplava el repartiment de càrrecs al conjunt dels ens supramunicipals: "El Consell Comarcal necessita un gerent apolític, i no un gerent que fa de comissari polític", va afegir Candela. Esquerra hagués votat favorablement si la renovació hagués estat un interinatge de tres mesos mentre es feia el concurs públic.
 
El grup republicà també va expressar la disconformitat amb la composició del nou cartipàs, que només inclou tres dones entre les deu àrees de govern del Consell Comarcal. La consellera Anna Cella va afirmar que "cal formar equips que siguin paritaris a totes les institucions". Així mateix, Núria Carné va reclamar que torni a penjar la pancarta de Llibertat Presos Polítics a la façana del Consell Comarcal, retirada durant el període electoral.

Al torn de precs, Esquerra també va demanar que en els actes protocolaris de l'ens comarcal es serveixin productes comarcals, com ara els vins de la denominació d’origen Alella.