«Slot a Fondu», un projecte per ajudar a nens i adults amb mobilitat reduïda

Es tracta d'una iniciativa impulsada per Armando Folgado Rodríguez, de santa Maria de Palautordera, després de veure's afectat per un virus autoimmune que ataca els nervis i la mielina

Armando Folgado impulsor d'Slot a Fondu a l'esquerra de la imatge
Armando Folgado impulsor d'Slot a Fondu a l'esquerra de la imatge | Slot a Fondu
24 de juliol del 2019
Actualitzat el 25 de juliol a les 14:58h
Armando Folgado Rodríguez, un veí de Santa Maria de Palautordera, té ara 37 anys i té una filla d'11 anys i un fill de 7. Fa cinc anys la seva vida va fer un tomb inesperat a conseqüència de l'afectació d'un virus autoimmune que ataca els nervis i la mielina, cosa que el va deixar sense sensibilitat i mobilitat  des del coll cap avall i tenint una dependència les 24 hores del dia d'un respirador i diverses persones a càrrec.

En definitiva va passar de ser una persona molt activa a haver de conviure amb la nova situació molt difícil d'assimilar "però vaig dir-me a mi mateix que no em podia enfonsar i calia buscar nous objectius". Aquí és on va començar tot per fundar l'Associació "Slot a Fondu!", un projecte sense ànim de lucre per ajudar a nens i adults amb mobilitat reduïda a practicar un hobby, l'Slot (Scalextric) conduint-lo amb un comandament adaptat per a la boca i ideat per un enginyer italià, Copropietari de "Mauritzio Ferrari" de l'empresa Slot.it, empresa capdavantera en el món del slot.

"Vaig descobrir que podia gaudir amb l'Scalextric i crear el meu model de control mecànic fent servir la boca. Va ser emocionant", explica Armando Folgado, ja que era capaç de moure un objecte sense necessitar que ningú l'ajudés. Però sobretot, remarca, perquè pot tornar a gaudir amb els seus fills. A partir d'aquesta experiència personal va arribar el moment de crear l'Associació Slot a Fondu i donar una sortida al col·lectiu.

En tot aquest temps s'ha apropat l'Associació i el projecte a la realitat i donat material adaptat a aquelles persones que ho necessitin i dur a terme els seus projectes i les evolucions d'adaptacions que han creat. Han fet diverses presentacions en centres de mobilitat reduïda, a persones que els ho han demanat, a fires i a festes populars amb pista i controls adaptats fabricats per Slot a Fondu!