El ple de l'Ajuntament de Sant Celoni aprova les retribucions de l'alcalde i el regidors de govern

L'alcalde tindrà un sou de 44.730 euros anuals repartits en 14 pagues

Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni
Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni | AJ sant Celoni
Redacció
19 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:13h
L'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat en sessió plenària l'establiment de les retribucions de l'alcalde, els regidors i l'assistència a sessions plenàries, sessions de la Junta de Govern Local i sessions de la Comissió informativa. També l'assignació econòmica per grup municipal.

Pel que fa als sous dels membres de l'equip de govern l'alcalde Raül Garcia amb una dedicació del 90% de la jornada cobrarà 44.730 euros anuals abonats en 14 pagues. En aquesta línia, Magalí Miracle, que ocupa el càrrec de 1a tinenta d'alcalde i també la regidoria de Promoció Econòmica amb una dedicació del 70% de la jornada tindrà una retribució econòmica de 26.082 euros anuals en 14 pagues.

La resta de regidors que conformen l'equip de govern tindran una dedicacaió del 33,33% de dedicació amb un sou anual en 14 pagues per cadascun d'elles i ells de 12.420 euros.  Anaïs Medina (2a tinent d'alcalde i regidories d'Educació i la Batllòria), Ernest Vilà (3r tinent d'alcalde i Serveis generals, atenció Ciutadana i Barris), Josep Maria Orra (4t tinent d'alcalde, medi ambient i Urbanisme), àngels Bordetas (5a tinent d'alcalde i Seguretat Ciutadana), Jordi clopés (Cultura i esports), patrícia Rodríguez (Espai Públic) i Dolors Pagès (Afers Socials).

En aquest sentit, el grup municipal del PSC tot i estar d'acord amb les dedicacions i les quantitats econòmiques consideren que no se'ls ha explicat prou bé l'augment de la dedicació de la 1a tinent d'alcalde.

El Grup municipal de la CUP també hi va votar en contra. Valoren positivament l'organització del cartipàs i la separació d'Educació i Cultura. No veuen tant clar que amb una dedicació del 33% es pugui estar al capdavant dels àmbits de Medi ambient i Territori que hauran de gestionar qüestions com el nou POUM i el porta a porta. També consideren que la proposta presentada al ple és incompleta perquè no hi consta la figura del coordinador general "del qual no en sabem res".

Pel que fa a retribucions, en relació al darrer mandat, "ens grinyola que la massa salarial total destinada al govern municipal augmenti en conjunt un 25% més el coordinador". També es pregunten la justificació que "a més d'un augment del 20% en la dedicació global de l'equip de govern, sigui necessari aquest coordinador".

Assistència

Pel que fa a les assistències a sessions plenàries els membres de la corporació que no tinguin dedicació, ni exclusiva ni parcial, rebran una paga serà de 170 euros per sessió, les sessions de la Junta de Govern Local 142 euros per sessió i l'assistència a sessions de la Comissió Informativa de 50 euros per sessió.

En relació a grups municipals la retribució serà de 460 euros per grup i de 175 euros mensuals per regidor.
Arxivat a