1 de 10
música

Els músics de Sant Celoni Guillermo Turina i Eva del Campo, guanyen el VIII Concurs Internacional de Música Antiga Gijón

organitzat per la Fundació Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Gijón i estava valorat amb 1.700 euros

Eva del Campo i Guillermo Turina a Gijón | Codalario.com
per Redacció, 16 de juliol de 2019 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El duo de músics actualment residents a Sant Celoni format per la clavecinista Eva del Campo i el violoncel·lista Guillermo Turina (violoncel barroc) s'han imposat a la final del VIII Concurs de Música Antiga que s'ha celebrat a Gijón, organitzat per la Fundació Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Gijón dins el Festival de Música Antiga, amb una dotació econòmica de 1700 euros. El duo celoní es va imposar, segons el parer del jurat, al trio Brezza, compost per Pablo Gigosos (traverso), Teun Braken (clavecí) i Marina Cabello del Castell (viola de Gamba). El Premi del Públic, dotat amb 1300 euros, va ser per al duo Vanitas Ensemble, integrat per Arturo Peinado (flauta de bec) i Francisco López (tiorba i guitarra barroca).

La decisió del premi del jurat es va fer esperar ja que va destacar la complexitat de l'elecció del guanyador, atès el gran nivell que van demostrar tots els finalistes d'aquest VIII Concurs de Música Antiga a totes les rondes.


És de ressenyar, a propòsit dels vencedors, que Eva del Campo toca el clavicèmbal des que va acabar els seus estudis de piano. Ha participat en diverses orquestres i ha gravat diversos discos, a més de ser professora en els Conservatoris Professionals de Badalona i Granollers. Pel que fa a Guillermo Turina, porta tocant el violoncel des dels tres anys, té el grau superior de música i ha abordat tant recitals en solitari com concerts amb orquestres. Així mateix és membre en l'actualitat de diversos grups musicals.

 

 

Participació