Breda i Sant Esteve de Palautordera entre els sis municipis de Catalunya que més reciclen

Els dos pobles baixmontsenyencs tenen en comú que apliquen la recollida selectiva porta a porta

El porta a porta a Sant Esteve de Palautordera dona bons resultats
El porta a porta a Sant Esteve de Palautordera dona bons resultats | Arxiu
Naciódigital
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:33h
Dimarts d'aquesta setmana vàrem publicar la notícia que la recollida selectiva dels residus domèstics arribe al 42% a Catalunya, després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, haguessin presentat les dades de generació de residus a Catalunya en el decurs de l'any 2018.

Un allau de dades agrupades per tipus de residus (paper i cartró, envasos, vidre, orgànica), comarques i municipis. Del buidat de tot plegat se'n desprèn que dos dels municipis que més recliquen a Catalunya són del Baix Montseny. Per una banda Breda que ocupa el cinquè lloc dels pobles més top i per altra banda Sant Esteve de Palautordera que li va just al darrere ocupant la sisena posició. El municipi baixmontsenyenc de la Selva va separar l'any 2018 el 87,04 per cent i el del Vallès Oriental va deixar el resultat en el 86,90 per cent.

Tant Breda com Sant Esteve de Palautordera tenen una una cosa en comú, fan la recollida d'escombraries porta a porta i tant des de la Selva com des del Vallès Oriental els inputs que comuniquen són molt similars que des del moment que ho van ap'licar "hem notat un canvi positiu molt radical". De fet, la recollida porta a porta s'erigeix com un dels sistemes de futur, sobretot si s'ha de fer cas de molts dels programes electorals de partits de colors i tendències diferents al Baix Montseny.

L'objectiu és arribar l'any 2010 amb els deures fets i complir amb les exigències europees tenint en compte l'emergència climàtica, el que abans s'entenia com canvi climàtic.