La propietat de les Albes de Campins renuncia a instal·lar un centre per a menors migrants

Les alarmes i el rebuig que ha generat el projecte entre els veïns l'han fet desestimar

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Campins d'aquest dilluns
Ple extraordinari de l'Ajuntament de Campins d'aquest dilluns | Jordi Purtí
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:59h
"informada de les alarmes i el rebuig que ha generat aquest projecte a molts veïns i veïnes, la propìetària de les Albes ha desestimat llogar aquest equipament per fer-hi un centre per a menors migrants", així és com acaba el redactat del ban de l'Ajuntament de Campins que s'ha fet públic aquest dimecres.

L'alcaldessa de Campins, Imma Font, ha aprofitat el ban per explicar tot el procés de la possible obertura d'un Centre de Menors Migrants a le Albes, tal com NacióBaixMontseny ja va informar ahir i que ha creat "malestar i alarma entre els veïns i veïnes del municipi", diu l'alcaldessa. Una situació que es va poder comprovar de manera fefaent en la sessió plenària extraordinària celebrada a l'Ajuntament de Campins dilluns d'aquesta setmana.

Imma Font recorda que l'1 de juliol, després d'un ple, va comunicar a tots els regidors de l'Ajuntament la possibilitat d'obrir l'esmentat centre i la voluntat que havia manifestat la propietat de les Albes a contractar aquest edifici per aquesta finalitat. També que l'edifici no comptava amb la qualificació d'usos per a poder-hi instal·lar un servei residencial, i per això calia sol·licitar, per part de la propietat, un canvi d'usos i la corresponent llicència d'activitat.

En aquesta explicació als regidors de l'oposició se'ls va reiterar que la voluntat de l'equip de govern és consensuar al màxim els projectes a realitzar en el municipi i per això se'ls va dir que la seva intenció era fer una reunió de tots plegats amb els responsables de la fundació per conèixer els detalls del projecte i després comunicar-ho al poble.

"La proposta va ser acceptada, però lamentablement abans de poder fixar data, alguns regidors havien començat a informar a veïns i veïnes, generant nerviosisme, confusió i alarma, sense fonament, ja que se'ls donava per fet que això venia de lluny i que el projecte comptava amb el vistiplau de l'Ajuntament", lamenta l'alcaldessa de Campins.

I amb el municipi revoltat es va celebrar el ple extraordinari de dilluns d'aquesta setmana on els veïns i veïnes assistents van expressar de manera clara el seu rebuig a poder instal·lar un centre d'aquestes característiques al municipi.