Els veïns de Campins no volen un centre MENA al municipi

Van expressar la seva preocupació en el darrer ple davant els rumors que es pugui instal·lar un centre per a Menors Estrangers No Acompanyats en un antic restaurant del poble

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Campins d'aquest dilluns
Ple extraordinari de l'Ajuntament de Campins d'aquest dilluns | Jordi Purtí
10 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:03h
La possibilitat que a Campins s'hi pugui instal·lar un centre d'acollida per a Menors Estrangers No Acompanyats (MENA), ha revoltat aquest petit municipi del Baix Montseny i la preocupació i tensió es va deixar notar en el ple extraordinari de l'Ajuntament de Campins d'aquest dilluns al vespre.

La sala de plens era plena de veïns que volien sentir de la veu dels polítics i, especialment de l'alcaldessa Imma Font, que hi ha de cert en què l'antic restaurant de Les Albes pugui convertir-se en un centre MENA, ja que hi ha rumors que la propietat podria haver arribat a un acord amb la Fundació Diagrama per fer-ho possible.

I, per aquest motiu, el grup municipal de JxCat, a l'oposició, va demanar un posicionament clar per part de l'alcaldessa Imma Font (ERC) tot argumentant la no conveniència d'un centre Mena a Campins i recordant que a tots els municipis on n'hi ha un "ha augmentat la delinqüència, hi ha més risc d'agressions sexuals i ha fet pujar la tensió veïnal i el deteriorament de la convivència".

El regidor de JxCat, Andrés Sierra, va dir que a Campins el problema és més greu ja que no disposa dels serveis necessaris i a més no té policia. També va dir que en cas d'instal·lar-hi aquest centre Campins creixeria un deu per cent ja que és un poble de poc més de 540 habitants. "és evident que no suposa cap tipus de benefici ni pel poble ni per als seus veïns", va dir amb vehemència.

De moment no hi ha cap sol·licitud en ferm

Per la seva banda, l'alcaldessa Imma Font, va dir en el ple que no hi ha res oficial. L'única cosa és una reunió amb la reunió amb la propietat, que ja es va explicar als regidors de l'oposició, que va demanar quins usos es podrien donar a l'antic restaurant i se'ls va deixar clar que el POUM només el contempla com a restaurant o habitatge unifamiliar i, per tant, un centre d'aquestes característiques no seria possible. Els passos a fer serien demanar un canvi d'usos i també una llicència d'activitat "i de moment no hi res de tot plegat", va dir Font.

L'alcaldessa va remarcar que com a govern no es podien pronunciar ni a favor ni en contra, perquè cal disposar de tota la informació que ara no tenen. Amb tot i això, va emfatitzar que tot i disposar de majoria absoluta al plenari i que podrien prendre les decisions amb els seus vots "Campins som tots" i aquesta és una qüestió que s'haurà de tractar en el recentment creat Consell de Poble "Si hem de prendre una decisió és evident que tindrem present quina és la voluntat del poble".

De tota manera Imma Font, com la resta de regidors i regidores de l'equip de govern fora de l'ordre del dia de la sessió plenària sí que van expressar la seva voluntat de mostrar-se contraris que a Campins hi hagi un centre MENA.

El regidor de Comuns-ECG, Xavier Fernàndez de Mera, també es va mostrar contrari a la instal·lació del centre.