Caitlin Fielder i Xavi Prims, campions del Trail Fonts del Montseny

Raquel Bosch i Carlos Cera s'imposen a La Mitja

Xavi Prims, campió del Trail Fonts del Montseny 2019
Xavi Prims, campió del Trail Fonts del Montseny 2019 | Josep Maria Montaner
Redacció
08 de juliol del 2019
El 5è aniversari del Trail Fonts del Montseny s'ha disputat aquest dissabte amb Viladrau com a punt de partida i amb uns recorreguts que han aplegat al voltant d'un miler de corredors al Massís del Montseny.
 

El Trail Fonts del Montseny s'ha disputat en una jornada marcada pel sol i la calor Foto: Josep Maria Montaner



Fagedes, castanyers, turons, senders, fonts i alguns punts de vistes magnífiques han conformat el recorregut de la prova reina del cap de setmana, el trail de 29 quilòmetres i 1.768 metres de desnivell positiu. Una jornada marcada de nou per la forta calor que ha obligat als esportistes a suar de valent en els trams més exposats al sol.

Xavi Prims i Lluís Aguilà han ofert una bonica batalla per la victòria des dels primers quilòmetres de la cursa. Durant la primera meitat de la prova han corregut junts fins que Prims ha aconseguit un petit marge al pas per l'equador que ha sabut mantenir i ampliar lleugerament en els darrers deu quilòmetres per entrar vencedor a Viladrau amb un temps final de 3:06:26, amb menys de dos minuts d'avantatge sobre Aguilà (3:08:14). El tercer lloc del podi també ha comptat amb diversos pretendents i finalment ha sigut Pedro López (3:17:59) el medallista de bronze.

La cursa ha comptat amb la participació del vigent campió del món d'Ultra Trails i el gran dominador de les llargues distàncies aquest 2019. Pau Capell ha competit com a convidat de luxe per part de l'organització i en una distància molt poc habitual per a ell ha donat la cara i ha aconseguit una meritòria vuitena posició.
 

Pau Capell, convidat de luxe del Trail Fonts del Montseny 2019 Foto: Josep Maria Montaner



En categoria femenina Caitlin Fielder ha dominat la cursa des del primer instant i de mica en mica ha anat augmentant el seu avantatge sobre totes les rivals. Amb un temps final de 3:45:50 Fielder no ha hagut de patir per salvaguardar la victòria i només Paloma Lobera ha ofert certa resistència per aconseguir una merescuda segona posició a Viladrau (4:04:59). En els quilòmetres finals l'interès més gran s'ha viscut en la lluita per la tercera posició, amb una remuntada incompleta de Mònica Pena a qui el recorregut se li ha fet curt. Finalment, Maria Vidal s'ha endut el bronze 4:41:41 amb tot just un minut de marge sobre Pena.
 

Caitlin Fielder, gran dominadora del Trail Fonts del Montseny 2019 Foto: Josep Maria Montaner



A La Mitja (19 km i 874 metres de desnivell positiu) la més ràpida ha estat Raquel Bosch (2:03:10) en una cursa que també ha dominat amb comoditat davant Sandra Sànches (2:12:25) i Inés Mota (2:18:12). En categoria masculina el triomf ha sigut per a Carlos Cera (1:40:43) i la lluita per la segona posició s'ha resolt per només quatre segons de diferència entre Martí Gutiérrez (1:45:01) i Dani Bordallo (1:45:05).

Destacar també que Lleïr Pladevall i Sílvia Roca han estat els guanyadors de La Pim Pam de 9 quilòmetres i que El Trailet ha ofert un bon tastet d'una cursa de muntanya per als corredors més joves.

GALERIA: Selecció d'imatges de Nació Muntanya a càrrec del fotògraf Josep Maria Montaner.