JxCat, PSC i IdS presenten l'acord de govern al Consell Comarcal de la Selva

En virtut del pacte al qual han arribat les tres forces, Salvador Balliu reeditarà la presidència de l’ens comarcal en el mandat 2019-2023

Pere Garriga (IdS), Salvador Balliu (JxCat) i Jesús Becerra (PSC) han pactat el govern del Consell Comarcal de la Selva
Pere Garriga (IdS), Salvador Balliu (JxCat) i Jesús Becerra (PSC) han pactat el govern del Consell Comarcal de la Selva | CCS
NacióDigital
05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:25h
L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu (Junts per Catalunya), presidirà el Consell Comarcal de la Selva en el mandat 2019-2023. Balliu, juntament amb Pere Garriga (Independents de la Selva) i Jesús Becerra (PSC) han presentat avui divendres al Col·legi de Periodistes de Girona el pacte de govern per a l'ens comarcal en els propers quatre anys.

Balliu, president en funcions del Consell Comarcal i alcalde de Caldes de Malavella, ha destacat l'evolució que ha tingut l'ens des de la seva arribada l'any 2013. "Aquest mandat (2015-2019) hem treballat amb Independents de la Selva i el PSC, ens hem entès molt bé i hem assolit el lideratge a Catalunya. Som el Consell Comarcal més gran de Catalunya tant en serveis com en pressupost, que és de 43,5 milions d'euros". “Ara mateix, l'ens té una bona gestió i podrem donar continuïtat a tots aquells projectes que hem iniciat des que hi vàrem accedir", ha remarcat.

Balliu ha recordat la tasca que s'ha fet en els darrers quatre anys i ha assenyalat que això ha estat gràcies, en molt bona part, a la feina de tot l'equip humà que hi treballa. I és que, segons ha assegurat Balliu, "en tots els departaments, Territori i Sostenibilitat, Serveis a la Ciutadania, Atenció a les Persones, Promoció del Territori i Gestió Tributària i Cadastral s'han ampliat el nombre de serveis respecte l'any 2015 i, en alguns casos, se n'ha posat en funcionament de nous, com és el cas de la creació i implantació del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals, amb la gestió, el primer any, de 10 delegacions de competències i 4.400 parcel·les interiors, i la implantació del servei d'inspecció i sanció en matèria de residus", ha dit.

En aquest darrer mandat s'han incrementat els recursos adreçats a fomentar la creació d'ocupació a la comarca. S'han contractat 613 persones a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. El Centre Eix de Negoci s'ha consolidat com un referent en l'àmbit de les comarques gironines a l'hora de potenciar la creació i la consolidació d'empreses. S'han assessorat un total de 1.187 emprenedors i s'han creat un total de 288 empreses, cosa que ha representat la creació de 375 nous llocs de treball.

"La comarca de les persona", ha dir Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies

Per la seva banda, l'alcalde d'Arbúcies i president d'IdS, Pere Garriga, ha fet balanç del darrer mandat al Consell Comarcal."L'acord de govern ens ha permès treballar per ser la comarca de les persones, amb uns serveis públics al servei dels municipis. La feina que hem fet ha permès convertir el Consell Comarcal en un referent arreu del país. Si hem assolit amplíssimes quotes de millora en el serveis que donem al territori tot ens fa pensar que farem un pas més i amb aquest nou acord les prestacions que es donaran des del Consell sobretot a petites i mitjanes poblacions seran molt millors encara" ha explicat Garriga.

Per part del PSC, Jesús Becerra ha subratllat que l'acord "és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, dins del marc de la legalitat. Una aposta clara cap a la continuïtat en la bona gestió del Consell Comarcal. Era i és raonable que el mateix acord continuï en el proper mandat 2019-2023". "Passem de tenir un conseller en cartera en el Consell Comarcal a quatre consellers amb cartera i facultats de gestió. El PSC assumeix una vicepresidència segona en el Consell Comarcal, que facilitarà la coordinació amb les diferents àrees i grups polítics", ha afegit.
 
Arxivat a