En Quirze i la Julita, els gegants d'Arbúcies, fan 40 anys

Diumenge el municipi serà la seu de la trobada gegantera de la comarca de la Selva

Redacció
03 d'octubre del 2012
Portada del llibre dels gegants d'Arbúcies
Portada del llibre dels gegants d'Arbúcies
Portada del llibre dels gegants d'Arbúcies

La Festa Major de 1972 va batejar els dos gegants que porten els noms dels patrons d'Arbúcies. Han estat quatre dècades d’activitat lúdica i festiva que han establert un lligam molt estret entre el municipi i l’activitat gegantera. Per això, des de l'Ajuntament s'agraeix explícitament a tots els arbuciencs i arbucienques que han mantingut viva la fal·lera gegantera tots aquests anys i també un record molt especial per a totes aquelles persones que han treballat per tirar endavant un projecte de cultura popular referent per a canalla i grans.

Des de la Colla gegantera s’han preparat un seguit d’actes commemoratius en col·laboració amb l'Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació de Girona i un bon grapat de Colles de la comarca. La setmana gegantera portarà els gegants a les escoles per apropar-los a la mainada d’Arbúcies. Presentaran un llibre que recull la història dels gegants i les diferents etapes viscudes, gràcies al treball de recerca elaborat per Mia Rovira.

El diumenge 7 d’octubre, Arbúcies serà la seu de la Trobada gegantera de la comarca de la Selva amb la participació de vint-i-una colles de gegants.