Allau de crítiques per la «mala organització» de la marxa solidària Montseny Costa Brava

Falta d'aigua i menjar en els avituallaments, incompliments i mala senyalització són algunes de les queixes generalitzades dels participants

Els dos equips Gratanúvols d'Arbúcies participants a la marxa
Els dos equips Gratanúvols d'Arbúcies participants a la marxa | Cedida AJA
Redacció
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:34h
Participar aquest dissabte 29 de juny a la cursa solidària Montseny Costa Brava (MCB) no tot ha estat flors i violes ja que molts dels participants han utilitzat les xarxes socials per expressar la seva indignació pel que consideren una "mala organització" d'aquesta marxa no competitiva que tenia com a finalitat recaptar diners en benefici de l'Hospìtal Sant Joan de Déu i el seu projecte #paralosvalientes amb la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d'Europa.

Entre ahir diumenge i avui dilluns aquests participants s'han esplaiat amb comentaris molt crítics lamentat en bona mesura la mala senyalització que va provocar la pèrdua de molts equips i el seu abandonament de la MCB, la no presència com s'havia promès de fisioterapeutes a l'avituallament d'Hostalric en el quilòmetre 45 i, sobretot, la falta d'aigua i menjar en els avituallaments "quan els participants estàvem aguantant una temperatura de més de 40 graus".
 

L'equip Lab Circuits hidratant els seus Foto: Sílvia Rodríguez

 

Lab Circuits hidratant altres equips Foto: Sílvia Rodríguez


En aquest sentit agraeixen els cotxes de suport dels diferents equips i també que molts dels voluntaris responsables dels punts d'avituallament "van pagar de la seva butxaca el gel per poder en la mesura del possible mantenir l'aigua fresca". També n'hi ha que diuen que no hi havia cap tipus de control, ni sentit comú "ens sentim abandonats i estafats". De fet, molts asseguren que si calgués tornarien a participar "però ho farien per la causa, no pas per l'organització".

Els equips per poder-hi participar havien  de fer una aportació mínima de 1.000 euros i individualment havien de fer una inscripció de 53 euros. La Montseny Costa Brava, organitzada per l'Associació Esportiva Montseny, tenia el seu punt de partida a Sant Marçal i el d'arribada a Blanes, unint la muntanya amb el mar, resseguint bona part de la ruta de la Tourdera i la Riera d'Arbúcies. A la MCB hi van participar més de 350 corredors i corredores. La majoria, uns 300, van fer els 74 quilòmetres de distància a peu, mentre que la resta van optar per fer-la en bicicleta, 65 quilòmetres. Els participants van aportar 73.000 euros.

Alguns dels comentaris crítics en aquest enllaç