1 de 10
Alimentació

La nova normativa del pa entra en vigor: en què canvia?

L'etiquetatge dels diferents tipus de pa és més estricte i s'amplia l'abast de l'IVA superreduït del 4%

Diferents tipus de pa. | Europa Press
per NacióDigital, 1 de juliol de 2019 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La nova normativa de qualitat del pa ha entrat en vigor aquest dilluns i afecta directament a l'etiquetatge que es trobaran tots els usuaris de l'Estat a l'hora de comprar als forns i els supermercats.

La norma de qualitat del pa contempla requisits més estrictes per considerar un pa integral, ja que exigeix que el 100% de la farina emprada sigui integral. També es concreta la definició de massa mare, que es preserva a un tipus d'elaboració que limita l'ús de llevats industrials, i s'estableixen els requisits per a utilitzar la denominació "elaborat amb massa mare".A més, s'introdueix una nova definició del pa comú, que inclou pans elaborats amb un altre tipus de farines diferents de la del blat, permetent així l'ús de farines integrals o segó. Un dels canvis més evidents que els usuaris notaran a partir d'aquest dilluns és que per aquests darrers pans ja s'aplicarà l'IVA superreduït, el 4%. Fins ara era del 10%.

La classificació del pa queda fixada de la següent manera:


Pa integral:
 Ha d'estar fet amb farina exclusivament integral i ha de detallar els noms dels cereals que s'han utilitzar per elaborar-la.

Pa integral X%: És el cas d'aquells pans que no s'hagin fet només amb farina integral. Hauran d'incloure el percentatge de farina integral que contenen.


Pa multicereal: Elaborat amb diverses farines -tres o més-, de les quals almenys dues han de procedir de cereals. Les farines majoritàries hauran d'estar, mínim, en un 10% de proporció del total. Les farines cereals han de representar el 30% o més... mai menys.

Pa de llenya: Haurà d'haver-se cuit en un forn que utilitzi la llenya com a combustible.


Consulta, a continuació, el contingut de la nova normativa detallat al BOE

BOE nova normativa del pa. by naciodigital on Scribd

 

Participació