Arriben a Hostalric els participants al Camp de Treball Internacional'19

El grup està integrat per 12 persones arribades de Sèrbia, Taiwan, França, Mèxic, Rússia, Itàlia, Finlàndia, Txèquia i Turquia

Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:10h
L'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, visita el Camp de Treball Internacional 2019
L'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, visita el Camp de Treball Internacional 2019 | La Selva Comunica
El grup està integrat de dotze persones arribades de Sèrbia, Taiwan, França, Mèxic, Rússia, Itàlia, Finlàndia, Txèquia i Turquia ja fa uns quants dies que han arribat a Hostalric per participar en el Camp de Treball Internacional 2019.
 
A diferència d'edicions anteriors en les que es van fer excavacions arqueològiques, enguany les tasques es centren en fer treballs de recuperació de la memòria històrica.
Els participants, 11 dones i un home, van arribar el passat dissabte i la seva estada a Hostalric s'allargarà fins el 7 de juliol.

El programa de treball inclou fer dues pintures murals, una relacionada amb l'Edat Mitjana a Hostalric, que es fa a la paret del costat de les muralles i l'altra, del s. XVIII, està relacionada amb la construcció de la fortalesa i es pinta en una paret de la pujada del castell. També faran rajoles de ceràmica amb els mots de les cases del poble, aquest any, centrat en els edificis del carrer Major. A més a més, durant la seva estada a la vila participen en diferents activitats que es fan aquests dies, com la revetlla de Sant Joan del passat 23 de juny.  

L'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, ha visitat als participants al camp de treball per tal de donar-los la benvinguda i agrair-los personalment el seu interès i el seu treball a la vila. Nil Papiol ha manifestat que "és molt important per a Hostalric poder rebre joves de països estrangers ja que ajuda a posar Hostalric en el mapa, no només a nivell de promoció de la vila, sinó també en el mapa a nivell de cooperació i intercanvi".

Els participants estan allotjats al Centre Cultural Serafí Pitarra i els àpats els fan al Domus Sent Soví. El camp de treball està organitzat per l’'ssociació pel Patrimoni Històric d’'ostalric, l'Ajuntament i Servei Civil Internacional de Catalunya.
 

Camp de Treball Internacional 2019 a Hostalric Foto: La Selva Comunica