serveis socials

Fallida de l'empresa Senfo, concessionària del Servei d'Atenció Domiciliària a Sant Celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni vetllarà per la continuïtat del servei

per Redacció , 26 de juny de 2019 a les 11:23 |
Servei de teleassistència | Eva Domínguez
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat UGT està desplegant diverses reunions a Sant Celoni, al Baix Llobregat i Igualada  per exigir als ajuntaments i Consell Comarcal que es facin càrrec de les nòmines que l'empresa Senfo ha deixat de pagar. Ara fa una mica més d'una setmana, els sindicats van denunciar públicament que els treballadors d'aquesta empresa adjudicatària de serveis d'atenció domiciliària i llars d'infants acumulava dues pagues endarrerides, i poc després Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i Sant Pere de Ribes (Garraf) anunciaven que rescindien l'adjudicació i es responsabilitzaven de les nòmines.També s'hi ha compromès Cornellà de Llobregat, mentre la UGT insta la resta de responsables polítics a fer el mateix.
 
Almenys hi ha 14 municipis afectats i 400 treballadors pel que fa al servei d'atenció a domicilis, als quals cal sumar la resta de serveis on els empleats de Senfo tampoc estan cobrant, segons fonts sindicals.


Per la seva banda, el govern de l'Ajuntament de Sant Celoni davant la situació de fallida de Senfo va reunir tots els grups municipals del consistori celoní aquesta setmana passada per acordar vetllar per la continuïtat del servei i garantir els drets laborals de les treballadores. Des del moment en què es va conèixer la situació, l'Ajuntament està treballant per acompanyar les professionals afectades i garantir el servei a totes les persones usuàries. Alhora lamenten les alteracions que s'han produït en alguns casos i agraeixen la professionalitat de les treballadores que desenvolupen el servei en condicions adverses.

 

Participació