La planta de Sanofi a Riells i Viabrea augmenta un 12% la producció

La multinacional farmacèutica produeix tres medicaments que fins ara es feien al Regne Unit

Jordi Purtí/BaixMontseny
03 d'octubre del 2012
El conseller d'Economia i Coneixement durant la visita a la planta de Sanofi aquest matí
El conseller d'Economia i Coneixement durant la visita a la planta de Sanofi aquest matí | Jordi Purtí
El conseller d'Economia i Coneixement durant la visita a la planta de Sanofi aquest matí Foto: Jordi Purtí 

La multinacionacionalñ farmacèutica Sanofi ha incrementat un 12% la producció de la planta ubicada en termes municipals de Riells i Viabrea (Selva) i Sant Celoni (Vallès Oriental), gràcies al trasllat de tres medicaments que es produïen al Regne Unit . Això suposa la fabrticació de més de 7 milions d'unitats de fàrmacs. L'anunci l'ha fet aquest matí Marc-Antoine Lucchini, president i director general de Sanofi Espanya i Portugal, en el decurs dels actes de celebració de la presència d'aquesta empresa farmacèutica al Baix Montseny, que actualment dóna feina a 260 treballadors.

D'acord amb altres xifres que s'han donat a conèixer destaca la inversió 5 milions d'euros que la multinacional farà l'any 2013 i que es dest5inaran a seguir modernitzant la planta. Aquesta quantita s'afegirà als 33 milions d'euros que Sanofi ha invertit en els darrers cinc anys i que en bona part s'han destinat a investigació. Per Lucchini es tracta "del compromís que tenim en voler ser una empresa competitiva ja que ara mateix a Sanofi es produeixen 30 fàrmacs diferents que vol dir 2.700 milions de comprimits". Els mercats principals de sanofi són a França i Alemanya, on s'hi exporta el 78% de la producció.

Una empresa que encaixa a Catalunya
Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya , ha acompanyat els directius de Sanofi en la celebració del seu 40è aniversari. En el seu parlament ha assegurat que es tracta d'una indústria que té un tarannà que encaixa bé a Catalunya i ha alabat el personal de l'empresa "perquè una multinacional no augmenta la producció si la planta no funciona bé i no és competitiva i per això cal la predisposició dels treballadors. Us reconec el vostre esforç". Mas-Colell també ha dit que Catalunya necessita donar un missatge clar al món en el sentit que tots col·laborem a afiançar el sistema industrial del país.

Al costat del conseller d'Economia i Coneixement hi havia Josep Manel Tarrida, alcalde de Riells i Viabrea, que ha expressat el desig que al voltant de Sanofi es puguin instal·lar altres empreses al municipi, i Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni, que ha explicat les iniciatives que fa el municipi relacionades amb les empreses químiques.

Joan Castaño, Andreu Mas-Colell, i Josep Manel Tarrida Foto: Jordi Purtí