eleccions municipals 2019

Nou cartipàs de l'Ajuntament d'Hostalric

Per primera vegada hi haurà un equip de govern paritari, amb 4 dones i 4 homes

per Redacció, 21 de juny de 2019 a les 08:44 |
Ple cartipàs 2010-2013 de l'Ajuntament d'Hostalric | La Selva Comunica
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les primeres accions del nou equip de govern d'Hostalric ha estat fer el ple d'organització de l'Ajuntament.  Malgrat que la llei deixa un marge de 30 dies als ajuntaments per fer el conegut com a "Ple del Cartipàs" ha sigut voluntat de l'alcalde, Nil Papiol, firmar els nomenaments i convocar el Ple tan aviat com ha estat possible per tal de poder funcionar amb la màxima normalitat
 

Destaca la creació de la regidoria d'Infància i una nova àrea d'Igualtat. També s'ha creat el Consell de Govern, un nou òrgan de treball de tots els regidors de l'equip de govern per tal de presentar i coordinar tots els assumptes que han de ser sotmesos a la Junta de Govern Local. Aquest Consell també vol trobar un espai de comunicació i debat entre les diferents àrees de la corporació municipal i els grups.

Nil Papiol ha explicat que "aquest òrgan no fa augmentar la partida pressupostària dedicada a sous i indemnitzacions dels regidors i regidories’" i ha afegit que "ha estat voluntat de l'equip de govern mantenir la partida del pressupost dedicada a sous i indemnitzacions dels regidors. Malgrat que som un membre més a l'equip de govern, s'han ajustat les retribucions i assistències per no augmentar aquesta partida. S'ha fet un esforç en aquest sentit.’"


Per primera vegada hi haurà un equip de govern paritari, amb 4 dones i 4 homes. Xifres per sobre del que marca la llei. La majoria de regidors mantindrà la seva feina (amb reducció de jornada). Tot i així dedicaran les hores que calguin a treballar per l'Ajuntament.

Dedicacions


L'alcalde tindrà dedicació exclusiva, amb un sou de 40.000 euros bruts anuals. La mateixa dedicació que l'anterior titular. Nil Papiol dedicarà el 100% de la jornada laboral al municipi.
 
Es creen tres tinences d'alcaldia: 1a tinenta d'alcalde, Anna Noguera. Sou amb dedicació parcial de 13.500 euros bruts anuals.; 2on tinent d'alcalde, Sergi Regàs. Sense dedicació; 3a tinent d'alcalde, Glòria Joaquim. Sou amb dedicació parcial  de 16.500 euros bruts anuals. 

La configuració del cartipàs queda de la següent manera:
Alcaldia i regidoria de sostenibilitat: Nil Papiol
Regidoria d'Infància, Joventut, Igualtat i Participació Ciutadana: Anna Noguera
Regidoria d'Espai públic, Urbanisme i Seguretat Ciutadana: Sergi Regàs
Regidoria d’Hisenda, Afers Socials i Salut: Glòria Joaquim
Regidoria de Turisme, Patrimoni i Comunicació: Marta Roura
Regidoria d'Esports i Activitat Física: Óscar Guzmán
Regidoria de Promoció Econòmica, Treball i Comerç: Pau Casellas
Regidoria de Cultura i Tradicions: Anna Reyero
 
Els plens ordinaris es faran el segon dilluns de cada dos mesos, a les 20h.
 

 

Participació